Happy birthday Roland Grapow

Facebookrssmail

Roland Grapow is geboren op 30 augustus 1959 in het Duitse Hamburg en is een gitarist en muziek producent. Roland Grapow is bekend om zijn tijd in de toonaangevende power metal band Helloween met wie hij 12 jaar speelde nadat hij het oprichtende lid, Kai Hansen, had vervangen. Hij is tevens bekend als de drijvende kracht achter power metal band Masterplan. Roland Grapow begon op 12 jarige leeftijd met het spelen van gitaar. Zijn vader kocht voor hem een ​​gitaar en had hem aangeraden gitaarlessen te nemen, maar Roland was niet van de theorie-deel en zijn leraar vertelde zijn vader dat Roland geen talent had.

Voordat Roland Grapow bij Helloween aan de slag ging, speelde in de heavy metal band Rampage. Hij trad in ongeveer 1979 aan bij de band en nam met hen twee van hun studioalbums. ‘Victim Of Rock’ en ‘Love Lights Up The Night’, op. In 1989 verving Roland Grapow Kai Hansen in Helloween. Roland speelde op de albums ‘Pink Bubbles Go Ape’, ‘Chameleon’, ‘Master of the Rings’, ‘The Time of the Oath’, ‘High Live’, ‘Better Than Raw’, ‘Metal Jukebox’, en ‘The Dark Ride’. In In 2001 werden Roland Grapow en Uli Kusch ontslagen bij Helloween, officiele in verband met muzikale en persoonlijke verschillen.

Grapow en Kusch besloten om verder te gaan met de band Masterplan.

RockMuZine feliciteert Roland Grapow met zijn 58ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ