Happy birthday Gus G

Facebookrssmail

Konstantinos Karamitroudis werd geboren op 12 september 1980 in het Griekse Thessaloniki en is beter bekend als gitarist Gus G. Gus is der gitarist van de bands Firewind en Ozzy Osbourne. Hij heeft ook gespeeld in Mystic Prophecy, Nightrage, Arch Enemy en Dream Evil.

De artiestennaam “Gus G.” heeft twee bronnen van herkomst. “Gus” is een veel voorkomende Griekse Amerikaans Engelse vertaling van de naam “Kostas” en “G” was een bijnaam gebruikt door een vriend tijdens de periode dat hij in de VS woonde.

Gus G. heeft door de jaren heen een flinke discografie opgebouwd, met Ozzy Osbourne peperkt zich dat vooralsnog tot 1 studio album te weten: ‘Scream’ (2010). Met Filewind zijn er 8 albums voortgebracht en met Dream Evil 3 full-lengths. Naast de drie genoemde projecten was Gus betrokken bij veel platen van andere artiesten o.a.: Rotting Christ – ‘Sanctus Diavolos’ (2004), Arch Enemy – ‘Doomsday Machine’ (2005), Dew-Scented – ‘Incinerate’ (2007), Kamelot – ‘Poetry for the Poisoned’ (2010) en Doro – ‘Raise Your Fist’ (2012).

Solo heeft Gus 3 platen uitgebracht: ‘Guitar Master’ (2001), ‘I Am the Fire’ (2014) en ‘Brand New Revolution’ (2015).

RockMuZine feliciteert Gus G. met zijn 37ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ