Happy birthday John Tempesta

Facebookrssmail

John Tempesta is geboren The Bronx ,New York City op 26 september 1964 en is een Amerikaans heavy metal drummer en drumtechnicus. John Tempesta was eind jaren ’80 drumtechnicus bij de band Anthrax en drumde zelf later in onder andere Exodus, Testament en Rob Zombie. Na in 2004 en 2005 in Helmet te hebben gespeeld, werd Tempesta ingehuurd om te spelen bij The Cult in 2006.

John Tempesta geeft ook regelmatig drumclinics, waarbij hij technieken demonstreert aan het publiek, waar vaak ook mogelijkheden zijn tot het stellen van vragen of het doen van verzoeken. Van 14 tot en met 17 april 2013 gaf Tempesta vier clinics, afwisselend in België en Nederland. De laatste was in Zwaag in Nederland. Tempesta ging vervolgens, medio 2013, weer verder met zijn bezigheden bij The Cult en projecten als Temple of the Black Moon.

RockMuZine feliciteert John Tempesta met zijn 53ste verjaardag

Discografie:
Exodus
Impact is Imminent (1990)
Good Friendly Violent Fun (1991)
Force of Habit (1992)
Testament
Low (1994)
First Strike Still Deadly (2001)
Live in London (2005)
White Zombie
Astro Creep:2000 (1995)
Rob Zombie
Hellbilly Deluxe (1998)
The Sinister Urge (2001)
Past, Present & Future (2003)
The Best of Rob Zombie (2006)
Tony Iommi
Iommi – drums in het nummer Meat (2000)
Helmet
Size Matters (2004)
Scum Of The Earth[bewerken]
Blah…Blah…Blah…Love Songs for the New Millennium (2004)
The Cult
Born into This (2007)
Choice of Weapon (2012)
Temple of the Black Moon
Gelijknamig project met allerlei bekendere rock- en metalartiesten (2013)
The Dead Daisies
The Dead Daisies (2013/2014)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

NIGHTWISH - Decades