Happy birthday Marvin Lee Aday

Facebookrssmail

Meat Loaf, geboren als Marvin Lee Aday in Dallas op 27 september 1947, is een Amerikaanse rockzanger en acteur. Hij werd vooral bekend door zijn rockhit ‘Paradise by the Dashboard Light’ van zijn album ‘Bat Out of Hell’ (1977), die hij zong met Ellen Foley.

Bijna 40 jaar na de release, verkoopt’Bat Out of Hell’ nog steeds naar schatting 200.000 exemplaren per jaar, en bleef terugkomen in de jaarlijsten voor meer dan negen jaar, waardoor het een van de best verkochte albums aller tijden is. Meat Loaf is ook bekend om zijn krachtige brede opera stem en theatrale live-optredens.

Meat Loaf is een van de best verkochte muziek-artiesten aller tijden, met een wereldwijde omzet van meer dan 80 miljoen platen. Hij is ook te zien in meer dan 50 films en tv-shows, soms als zichzelf of als personages die lijken op zijn podium persona. Zijn meest opmerkelijke rollen zijn onder andere ‘Eddie in de The Rocky Horror Picture Show’ (1975), Robert ‘Bob’ Paulson in David Fincher’s ‘Fight Club’ (1999) en “The Lizard” in ‘The 51st State’ (2002). Hij is ook in diverse tv-shows zoals Monk , Glee , South Park , House, MD en Tales from the Crypt als gast acteur.

RockMuZine Feliciteert Meat Loaf met zijn 70ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ