CD van de Week: Bark – Like Humans Do

Facebookrssmail

Bark ontstond in 2014 in Antwerpen en na de gelijknamige EP in 2015 verscheen de debuutplaat ‘Voice Of Dog’ in 2016. De debuutplaat zorgde voor opschudding met de plaat en de energieke live shows op ondermeer Graspop, Into the Void Festival, de Zwarte Cross en de clubshows die volgden. Op 10 november verschijnt de opvolger, ‘Like Humans Do’, via Sound of the Hound Records.

Bark brengt een stevig portie groove metal / death ‘n’ roll zoals in het openingsnummer, ‘It’s All In Your Head’, duidelijk wordt. Het nummer is al eerder uitgebracht als via het YouTube kanaal en geeft feilloos weer waartoe de band in staat is. Heerlijke rauwe vocalen van Ron Bruynseels en een puike ritme sectie met drummer Ward Van der Straeten en bassist Jorn Van der Straeten zorgen voor een rollende start. Bark dendert door met ‘Aftermath’ en luisterend naar dit vervolg weet je dat dit plaatje klopt. Heerlijk korte pakkende nummers doen je simpelweg stuiteren door de huiskamer. Heerlijk ongecompliceerde nummers, nummers die staan als een huis.

Wanneer je luistert naar het nummer ‘Hollow Words’ komt voorzichtig de vergelijking met Biohazard op (uit de tijd dat zij nog vette groovende nummers schreven). Vooral de zanglijn doet even denken aan Evan Seinfeld in dit wat langzamere nummer. Heerlijke nummers komen voorbij met nummers als ‘My Heart Is A Bone’ en het titelnummer ‘Like Humans Do’ waarbij het gitaristen tandem Martin Furia en Rui da Silva meer van zich laten horen. Behalve snelle groovende nummers zijn er ook tragere nummers als bijvoorbeeld ‘Wild Thing’, ‘Freedom To Hate’ en ‘Dog Life’, heerlijke en lompe songs die het goed doen bij de headbangers. Bark sluit af met het langste nummer op de plaat ‘Speak To The Dead’, een heerlijk einde van een heerlijk album.

Bark heeft zichzelf overtroffen met de opvolger ‘Like Humans Do’. Een album dat eigenlijk geen mindere nummers kent en van begin tot eind boeit. Een verplichte aanschaf! De release show is op 9 november in Het Bos in Antwerpen, maar ook in Nederland is de band te aanschouwen o.a. als support voor Destruction in Gebr. de nobel (24/11) met Channel zero in het Utrechtse Tivoli (17/12) en op het nieuwe festival Metal On Metal in de DRU Cultuurfabriek in Ulft op 25 november.

(90/100, Sound of the Hound Records)

Tracklist:
1. It’s All In Your Head (1:59)
2. Aftermath (2:48)
3. Last Man Standing (2:52)
4. Hollow Words (2:34)
5. Cannibal Law (2:35)
6. My Heart Is A Bone (3:27)
7. Like Humans Do (2:45)
8. A Tribute To San La Muerte (3:20)
9. Freedom To Hate (2:14)
10. Wild Thing (2:41)
11. Dog Life (3:14)
12. No Shelter (1:54)
13. Speak To The Dead (4:01)

Line-up
Ron Bruynseels – vocals
Martin Furia – guitars
Rui da Silva – guitars
Jorn Van der Straeten – bass
Ward Van der Straeten – drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ