Happy birthday Freddy Cricien

Facebookrssmail

Freddy Cricien, ook wel bekend als Freddy Madball, werd geboren 4 november 1975 en is de zanger van de New York hardcore band Madball en een van de zangers van Hazen Street. Freddy is de jongere halfbroer van Roger Miret van Agnostic Front en het was Roger die hem al op jonge leeftijd de muziek wereld in sleepte. Al op zevenjarige leeftijd ging Freddy mee op tour met Agnostic Front en uiteindelijk verhuisde hij vanuit Florida naar New York.

Rond 1989 ontstond het idee om een band met Freddy op zang te vormen. Madball werd oorspronkelijk opgericht met Freddy als zanger en de rest van Agnostic Front als de instrumentalisten. Madball’s eerste album, ‘Ball Of Destruction’, was een mengelmoes van oude en ongebruikte Agnostic Front songs en andere covers.

In 1992 verscheen de Ep ‘Droppin’ Many Suckers’ en begon Madball meer een eigen smoel te krijgen, broer Roger verliet de band en werd vervangen door Jorge “Hoya Roc” Guerra. Madball tekende voor Roadrunner Records en in 1994 verscheen de klassieker ‘Set It Off’. Verschillende platen volgden met de belangrijkste in: ‘Demonstrating My Style’ (1996), ‘Look My Way’ (1998) en
‘Hold It Down’ (2000). In 2014 verscheen het achtste studio album ‘Hardcore Lives’.

RockMuZine feliciteert Freddy Cricien met zijn 42ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ