Happy birthday Dennis Stratton

Facebookrssmail

Dennis Stratton werd geboren in Canning Town, Oost-Londen op 9 november 1954 en was van januari tot oktober 1980 gitarist bij Iron Maiden. Hij werd vervangen door Adrian Smith, een goede vriend van Dave Murray. Hij heeft nooit een bijdrage geleverd aan een nummer voor de band. Na het uitbrengen van het eerste album verliet hij de band en waarna hij in verschillende bands heeft gespeeld waaronder Praying Mantis. Wel nam hij in 1995 en 1996 albums op met de ex-zanger van Iron Maiden Paul Di’Anno. Met name in zijn thuisland Engeland treedt hij nog op.

Paul Di’Anno & Dennis Stratton maakte samen drie platen: ‘The Original Iron Men’ (1995), ‘The Original Iron Men 2’ (1996) en ‘As Hard As Iron’ (1996). Echt succes bleef uit.

Met Praying Mantis was Dennis Straton succesvoller, na het live album ‘Live at Last’ (1990) volgde verschillende studio albums. Hoewel Praying Mantis nooit de aandacht kreeg die de band verdiende waren de albums ‘Predator in Disguise’ (1991) en ‘A Cry for the New World’ (1993) meer dan redelijke platen.

RockMuZine feliciteert Dennis Stratton met zijn 63ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ