Happy birthday Justin Chancellor

Facebookrssmail

Justin Chancellor werd geboren 19 november 1971 is een in het Engelanse Londen geboren muzikant. Vroeger speelde hij in de band Peach, maar tegenwoordig is hij vooral bekend als bassist voor Amerikaanse progressieve metalband Tool. Hij heeft een bijzondere speelstijl, Justin gebruikt de bas meer als melodie-instrument dan als deel van de ritmesectie.

Tool is opgericht in 1990 door zanger Maynard James Keenan, gitarist Adam Jones, drummer Danny Carey en de bassist Paul d’Amour. In 1992 brengen ze hun eerste EP uit: ‘Opiate’. Hierop staan 6 nummers, waaronder de latere hit ‘Hush’ en ‘Opiate’. Dit was de opstap naar hun eerste volwaardige album ‘Undertow’ dat in 1993 uitkwam. In september 1995 verliet Paul d’Amour de band en in november van hetzelfde jaar kwam de huidige bassist Justin Chancellor erbij. Een jaar later, 1996, kwam Tool met een nieuw album, ‘Ænima’.

Tool staat niet bekend als de meest productieve band, het laatste album ‘10,000 Days’ stamt uit 2006. Reden voor de bandleden om in andere projecten muziek te maken, Justin is actief in o.a. Isis en Intronaut.

RockMuZine feliciteert Justin Chancellor met zijn 46ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ