Happy birthday Steve Rothery

Facebookrssmail

Steve Rothery werd geboren in Brampton Bierlow op 25 november 1959 en is de gitarist van de Engelse prog-rockband Marillion. Van de oorspronkelijke formatie die in 1979 Marillion vormde, is hij de enige die nog in de band actief is. In 1996 startte hij samen met zangeres Hannah Stobart The Wishing Tree.

Marillion werd in 1979 opgericht als Silmarillion door Steve Rothery, Doug Irvine, Brian Jelliman en Mick Pointer. In 1980 veranderde de naam in Marillion, dit om problemen met de erven van Tolkien te voorkomen. De Schot Fish (Derek Dick) kwam in 1981 bij de band als leadzanger. In 1982 tekende de groep haar eerste platencontract en snel daarna kwam ‘Market Square Heroes’ uit als debuutsingle. Het debuutalbum ‘Script For A Jester’s Tear’ kwam in 1983 uit, gevolgd door ‘Fugazi’ uit 1984.

Het grote commerciële succes kwam van de plaat ‘Misplaced Childhood’, en hitsingle ‘Kayleigh’. Nadat Fish de band verlaten had volgden er nog hits met de huidige zanger Steve Hogarth waaronder ‘Cover my eyes (Pain and heaven)’.

RockMuZine feliciteert Steve Rothery met zijn 58ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ