Happy birthday Bruce Kulick

Facebookrssmail

Bruce Kulick werd geboren in Brooklyn, New York op 12 december 1953 en is de Amerikaanse gitarist van Grand Funk Railroad. Hij is ook bekend geworden doordat hij tussen 1984 en 1996 bij KISS zat. Bruce Kulick toerde voordat hij bekend was al met Meat Loaf. Later verving hij Marc St. John bij KISS, waarbij hij tot 1996 zat. In 1996 keerde Ace Frehley en Peter Criss terug bij KISS, waardoor er voor Kulick en Eric Singer geen plek meer was.

Eric Singer keerde later nog terug bij KISS (in 2000), terwijl er geen plek meer was voor Bruce Kulick. Sinds 2000 is Bruce Kulick daarom actief als gitarist bij Grand Funk Railroad. Bruce Kulick is de broer van Bob Kulick, lange tijd producer bij KISS. Bob Kulick, die eerst gitarist van KISS zou worden, heeft alsnog Paul Stanley geholpen bij het maken van zijn ‘Live To Win’ solo cd. Daarbij heeft Bob bijvoorbeeld de solo gespeeld van ‘Aint quite right’. Naast eerder genoemde bands is Bruce betrokken geweest als gast muzikant bij o.a. Lordi, Lion’s Share, Tim “Ripper” Owens en Advantasia.

RockMuZine feliciteert Bruce Kulick met zijn 64ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ