Happy birthday Bobby Liebling

Facebookrssmail

Bobby Liebling werd geboren op 21 december 1953 in Arlington County, Virginia, Verenigde Staten en is het best bekend als de oprichter van heavy metal / doom metal band Pentagram. De band was productief in de underground scene van de jaren ’70, en produceerde vele demo’s en repetitie tapes. De eerste gelijknamige full-length verscheen pas in 1985.

In 1971 besloten Bobby Liebling en Geof O’Keefe hun eerdere bands (respectievelijk Shades of Darkness en Space Meta) te laten voor wat het was. De heren wilden een nieuwe band oprichten in een stijl die hun interesse had opgewekt na het opkomen van metal acts als UFO, Black Sabbath, Uriah Heep en Sir Lord Baltimore. Hoewel de band in de begin periode vele namen als Virgin Death, Macabre en Wicked Angel versleet kwamen zij uiteindelijk uit bij de naam Pentagram. De band kende tal van personeel wisselingen en alleen Bobby was de constante factor. De band bracht tot op heden negen albums uit, het laatste wapenfeit is ‘Curious Volume’ uit 2015.

RockMuZine feliciteert Bobby Liebling met zijn 65ste verjaardag.

Albums:

Pentagram (1985, later reissued onder de naam Relentless)
Day of Reckoning (1987)
Be Forewarned (1994)
Review Your Choices (1999)
Sub-Basement (2001)
Show ‘Em How (2004)
Last Rites (2011)
Curious Volume (2015)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ