Happy birthday Dave Lombardo

Facebookrssmail

Dave Lombardo is geboren op 16 februari 1965 in Havana, Cuba en is een drummer die vooral bekend is geworden van de thrash metal band Slayer. Tegenwoordig drumt hij in zijn eigen band PHILM en is hij betrokken bij een aantal andere projecten.

Lombardo is de jongste in een gezin van vier kinderen en hij verhuisde als tweejarige van Cuba naar de Verenigde Staten. De familie vestigde zich in South Gate, Californië. Op achtjarige leeftijd begon Lombardo op bongo’s mee te spelen met nummers van Santana. Dit inspireerde hem om te gaan drummen en via de fanfare (wat hem helemaal niet beviel) ontwikkelde hij zichzelf als drummer. Later werd hij beïnvloed door bands als Led Zeppelin en KISS. Hij schrijft zich als tiener in voor een talentenjacht op school, die hij niet wint, maar waarmee hij zijn naam als drummer wel weet te vestigen, met name door een drumsolo die hij speelt in het Chuck Berry nummer “Johnny B. Goode”.

Via verschillende coverbands richt hij in 1979 de band Escape op. De band brengt hem geen succes en Lombardo ziet zichzelf gedwongen een baan als pizzakoerier aan te nemen. Via dat werk komt hij in 1981 in aanraking met Kerry King, die hem bij zijn band Dragonslayer vraagt. Op dat moment oefenen ze nog met covers van Iron Maiden en Judas Priest, maar al snel beginnen ze eigen nummers te schrijven, wat een mengeling moet worden van Britse heavy metal en Amerikaanse punkrock. Ze besluiten de naam pakkender te maken en in te korten tot Slayer.

Lombardo is de originele Slayer drummer en heeft t/m ‘Decade of Aggression’ in 1991 deel uitgemaakt van de line-up, tussen 2006 en 2010 was Lombardo weer de drummer en mede verantwoordelijk voor de albums ‘Christ Illusion’ en ‘World Painted Blood’. Een nieuwe hereniging zit er helaas niet meer in.

Dave Lombardo wordt vandaag 53

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ