CD van de Week: Hell City – Flesh & Bones

Facebookrssmail

Mijn eerste kennismaking met Hell City was tijdens het MFVF XI in 2013. De band maakte op mij een zeer overtuigende en goede indruk. Boordevol enthousiasme werd er gespeeld en zangeres Michelle, die over een prima heldere stem beschikt, betrok het publiek vol overgave bij de set. Sindsdien ben ik zeker gecharmeerd van de band en de twee full length albums ‘Demons To Rest’ uit 2012 en opvolger ‘Victorious’ uit 2015 die vol staan met lekkere hardrock/metal nummers mogen er zeker wezen. Live bevalt mij de band echter het beste, mede door de energie die er van af spat. Hell City zat dus zeker in de lift tot het noodlot, in de vorm van het plotselinge overlijden van bassist Michael Konovaloff, tot sloeg.

Een tragedie die bijna leidde tot het einde van de band. Bijna, want Hell City slaat met deze derde langspeler keihard terug. Gebleven zijn de bandleden Michelle Nivelle – Zang, Tommy Goffin – Drums & zang en Vincent Noben – Gitaar, nieuw zijn Alan Coenegrachts – Gitaar (terug van weggeest) en Sebastiaan Verhoeven – Bas.

Het toepasselijk genoemde ‘Ressurection’ is een fraaie instrumentale opmaat naar het echte werk dat met ‘Playing With Fire’ als een granaat inslaat. Is dit echt dezelfde band ? Maar zodra de vocalen van Michelle invallen leidt dat geen twijfel. Een stuk harder en agressiever dan het voorgaande werk, dat wel, voorzien van een vette productie door Dan Swanö die met dit album voortreffelijk werk aflevert. De toevoeging van de verstaanbare grunts en growls door Tommy maken dat Hell City stukken dynamischer klinkt omdat dit heerlijk contrasteert met de, wederom, glasheldere vocalen van Michelle. Het navolgende ‘Your Darkest Hour’ is nog een dikke stap verder in woestheid en nagelt je op je stoel van verbazing. Het is dan ook nogal een omslag maar wel een in een zeer prettige en positieve zin. ‘Kill With Kindness’ en ‘Supernatural’ zijn van hetzelfde, dreigende, laken een pak, met ‘Embrace The Chaos’ wordt ook nog eventjes een stukje Doom geïntroduceerd en het veel te korte ‘Bogus Potus’ is gewoon ultravette Death Metal. Ja, we hebben het nog steeds over dezelfde band die er met ‘Me, My Enemy’ nog een lekker, meer rock georiënteerd nummer tussendoor gooit. De band verloochent hun oude roots echter niet want de nummers swingen nog steeds de pan uit en bieden veel ruimte voor heerlijke riffs en fraaie solo’s. De afsluitende ballad ‘Flesh & Bones’ is wonderschoon en biedt Michelle de kans om eens lekker te excelleren.

Hell City is terug met een stevige in your face plaat die vol staat met nummers die live vet gaan uitpakken. Gezien de live reputatie van de band gloort er slechts goud aan de horizon. De toevoeging van de gruntende vocalen van Tommy is een sterke zet, de volle hedendaagse productie is top en de nummers blijven heerlijk in kop genageld zitten. De opbouw van de nummers is sterk, elke keer weer wordt je verrast door subtiele toevoegingen die de tracks verrijken en Michelle zingt weer de sterren van de hemel. Tot op heden DE verassing van 2018. ‘Flesh & Bones’ is een heerlijke swingende catchy mix van Metal/Death/Rock/Melodic die het verdient om gehoord te worden. Koop, steel of leen een exemplaar en de verslaving zal toeslaan! (90/100) (Painted Bass Records)

Tracklist:

1. Resurrection
2. Playing With Fire
3. Your Darkest Hour
4. Kill With Kindness
5. Me My Enemy
6. Embrace The Chaos
7. Bogus POTUS
8. Supernatural
9. Flesh & Bones

Line-Up:

• Michelle Nivelle – Zang
• Tommy Goffin – Drums & zang
• Vincent Noben – Gitaar
• Alan Coenegrachts – Gitaar
• Sebastiaan Verhoeven – Bas

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ