Bullet For My Valentine ‘hookt’

Facebookrssmail

Poppodium 013 in Tilburg staat donderdag 8 november in het teken van metalcore. Niet zo maar wat bands uit de metalcore-scene, maar de zware jongens Bullet for my Valentine en Of Mice and Men. Naast deze twee toppers, staan ook de Texaanse rockers van Nothing More en SHVPES uit Engeland, waarvan het nieuwste album ‘Greater Than’ nog een dag op zich laat wachten.

Nothing More

Zanger Jonny Hawkins van Nothing More stuitert met ontbloot bovenlijf als een ongeleid projectiel over het podium. Wat een energie, de zaal reageert er enorm goed op, en neemt de energie meteen over. De eerste crowd-surfers zijn dan ook meteen een feit.

Of Mice and Men

Het Californische Of Mice and Men zet zoals altijd een strakke show neer en houdt het energie-niveau hoog. Hun meest bekende nummers komen in de set aan bod: ‘Would You Still Be There’, ‘Unbreakable’ en ‘Instincts’. Zanger Aaron Pauley is goed bij stem, de overgang van power naar ingetogen en breekbaar is mooi.

Bullet For My Valentine

Met een groot wit doek voor het podium was het dan eindelijk tijd voor Bullet for my Valentine, de band waar de meeste mensen toch voor naar Tilburg waren gekomen. Na een minuut ‘Leap of Faith’ en gekeken te hebben naar schaduwen van Bullet For My Valentine, viel het doek, en daar waren ze! Bullet For My Valentine bracht afgelopen juni het album ‘Gravity’ uit, en logischerwijs speelde ze hier een heel aantal nummers van, naast ‘Leap of Faith’ ook ‘Not Dead Yet’, ‘Letting You Go’ en ‘Piece of Me’. Maar er was ook ruimte voor oudere nummers, het geheel een goede mix. Zanger Matthew (Matt) Tuck schreeuwt de longen uit zijn lijf, gitarist Michael Paget heeft er zin in en bassist Jamie Mathias staat soms wat soicijns te kijken.

Na de biss kwamen nog twee stevige nummers, ‘Don’t Need You’ en ‘Tears don’t Fall’, heerlijke nummers om mee te eindigen. Nog even die laatste energie vanuit de tenen eruit, en het was alweer tijd om huiswaarts te keren.

Foto’s (c) Armelle van Helden

 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ