Uncle Acid and the Deadbeats staat als een huis in Paradiso Noord

Facebookrssmail

Na vier jaar staat het Britse Uncle Acid and the Deadbeats weer in Amsterdam. Ditmaal in Paradiso Noord. Uncle Acid and the Deadbeats zijn net van start gegaan met hun Europese tour om hun nieuwe album Wasteland te promoten. Gisteren in Brussel was de aftrap van deze tour. De Amerikaanse dames van L.A Witches zijn deze tour de support act.

L.A Witches trapt de avond om 20 uur af in een redelijk gevulde zaal. De band trakteert ons een half uur lang op duistere garage-rock. De rock van de drie vrouwen kan op steun van het publiek rekenen want na een paar nummers gaan de hoofden voorzichtig heen en weer en wordt er rustig bewogen. Met de show van L.A Witches blijkt dat de toon gezet is qua licht. De gehele show is er geen front ligt te bekennen en treedt het trio vrijwel incognito op.

Na een half uur wachten komt iets over 21 uur Uncle Acid and the Deadbeats op het podium. Ook nu dempt het frontlicht en is het enige licht wat vanaf de zaal te vinden is een beamer. Het Britse viertal heeft namelijk Lance van The Mad Alchemy Liquid Light show mee genomen om hun show van Visuals te voorzien. Door het gemis van het frontlicht verschuilt de band zich in de duisternis. Echter pas dit perfect bij de occulte rock van de heren.

Tijdens de anderhalf uur durende set knalt de band door hun repertoire heen. Ze spelen een gevarieerde set waarin elk album evenwichtig aanbod komt. Het publiek kan dit waarderen en al snel zijn de eerste headbangende hoofden in de zaal te vinden. Dit blijft zo door gaan tot het eind van hun set nadert. Bij het inzetten van de klassieker ‘I’ll cut you down’ volgt de eerste en laatste voorzichtige moshpit. Al snel gaat het moshen over in mee deinen en headbangen op de grooves van het nummer. Na 12 nummers lopen de bandleden van het podium af om weer snel terug te komen voor een drie nummer durende toegift. Als verrassing spelen ze het nog niet eerder live gespeeld nummer ‘Evil Love’ waarna ‘Melody lane’ en ‘No return’ volgen.

Wat opvalt is dat beide gitaristen een multomap naast zich hebben liggen waarin de songteksten en andere aantekeningen staan. Maar van vergeten teksten of onzekerheden is bij beide heren geen sprake. Het concert staat namelijk als een huis met een goed uitgebalanceerde setlist verstevigd door veel gitaargeweld.

Setlist:
I see through you
Waiting for blood
MT Abraxis
Mind Crawler
Death’s Door
Shockwave city
Crystal spiders
Dead eyes London
Pusherman
I’ll cut you down
Blood runner
13 candles

Toegift:
Evil love
Melody lane
No return

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ