MTV- Headbanger’s Ball maakt revival in 013

Facebookrssmail

Op pakjesavond 5 december staat er weer een leuke avond gepland in het Tilburgse poppodium 013, een heuse Thrash avond staat er dit keer op het programma met 3 heuse klassieke thrashbands op de bill. De line-up van deze MTV-Headbanger’s Ball bestaat uit het jongere Suicidal Angels en de drie zogenaamde oudere bands Death Angel, Sodom en Exodus. Deze package weet toch een kleine 1000 bezoekers naar Tilburg te lokken.

Suicidal Angels

Om 18.30 mag Suicidal Angels het Ball openen, deze vier Grieken hebben al een redelijk goed gevulde zaal voor zich en vanaf het begin worden ze goed ontvangen. Met 6 albums op zak hebben de heren genoeg goede songs en genoeg ervaring om er een leuk feestje van te maken en vanaf opener ‘Capital of War’ tot en met setafsluiter ‘Apokathilosis’ wordt er heerlijk gemoshed en zijn er circlepits voor het podium. Heerlijke openingsband op deze thrash avond.

Death Angel

Om 19.30 is het tijd voor een portie onvervalste Bay-Area thrash van Death Angel, vanaf het begin is het genieten van de heerlijke melodieuze thrash van deze geoliede machine. De nadruk van de set ligt vanavond op het magistrale debuutalbum ‘the Ultra-Violence’ waarvan we ‘Evil Priest’, ‘Mistress of Pain’ en ‘Kill as One’ te horen krijgen en bij het nummer ‘Thrown to the Wolves’ krijgen we ook nog het intro van het instrumentale ‘the Ultra-Violence’. De band is in absolute topvorm en het geluid is prima in balans en de vijftig minuten speeltijd zijn voorbij gevlogen.

Sodom

Dan is het na het Amerikaanse Death Angel tijd voor het Duitse thrashmetal instituut Sodom om het publiek te vermaken. Bandleider Tom Angelripper heeft de vorige line-up de laan uitgestuurd en vervangen, waren ze tot voor kort met zijn drieën, nu bestaat de band weer uit vier personen met drummer Stefan Huskens (ook actief in het Nederlandse Asphyx) en de gitaristen Yorck Segatz en Frank “Blackfire” Gosdzik (terug van weggeweest en ex-Kreator). Dit jaar bracht de band de ep ‘Partisan’ uit, waarvan het titelnummer en het nummer ‘Conflagration’. Het hele optreden is er volop beweging voor het podium en worden de teksten meegebruld en speelt de band die al sinds 1981 bezig is met veel plezier hun songs van opener ‘Blasphemer’ tot en met laatste song ‘Bombenhagel’.

Exodus

Klokslag 22.00 uur is het tijd voor Exodus om deze avond af te sluiten. Deze Amerikanen bezig sinds 1979 laten zien waarom ze de headliner van de avond zijn, het geluid staat perfect afgesteld en de vijf mannen stralen nog steeds plezier uit. En nog steeds staat het debuutalbum ‘Bonded by Blood’ prominent op de setlist vertegenwoordigt. Maar liefst zes songs krijgen we te horen, het openingssalvo van ‘Bonded by Blood’, ‘Exodus’, ‘And then there were none’ laat het publiek al murw achter en het tempo blijft er gedurende het optreden er lekker inzitten. Echte grote verrassingen zitten er niet bij, tijdens het optreden en als het nummer ‘Strike of the Beast’ wordt ingezet weet het publiek dat er nog eenmaal gemoshed kan worden. Het publiek heeft weer een heerlijke thrashavond gehad, zeker voor herhaling vatbaar.

Foto’s (c) Armelle van Helden

Setlist Suicidal Angels:

– Capital of War,
– Bleeding Holocaust,
– Front Gate,
– Eternally to Suffer,
– Bloodbath,
– Seed of Evil,
– Moshing Crew,
– Apokathilosis.

Setlist Death Angel:

– Evil Priest,
– Left for Dead,
– Claws in so Deep,
– Mistress of Pain,
– The Ultra-Violence/ Thrown to the Wolves,
– Kill as One,
– The Moth.

Setlist Sodom:

– Blasphemer,
– Sodomy and Lust,
– Partisan,
– Agent Orange,
– One step over the Line,
– Conflagration,
– Outbreak of Evil,
– Tired and Red,
– Remember the Fallen,
– Bombenhagel.

Setlist Exodus:

– Bonded by Blood,
– Exodus,
– And then there were None,
– Body Harvest,
– Impaler,
– Fabulous Disaster,
– Piranha,
– A Lesson in Violence,
– Blacklist,
– The Toxic Waltz(met Motorbreath stukje),
– Strike of the Beast.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ