My Regime – Peek Through The Pines

Facebookrssmail

Het Zweedse My Regime bestaat nog maar kort, namelijk sinds 2014, maar de band is wel heel erg productief, want nu wordt al het derde full-album uitgebracht, waar maak je je dat tegenwoordig nog mee?

Bandleider Spice, in een verder verleden zanger/bassist in Spiritual Beggars, heeft blijkbaar nagedacht over de te volgen koers, want waar de stijl de voorgaande twee albums thrash was, is dit album een mix van zo nu en dan thrash en zware heavy progmetal.

Het album start met titelnummer ‘Peek Through The Pines’, een snel thrashy soms wat op Slayer gelijkend nummer met lichtelijk groovende zanglijnen en refreinen, waarbij opvalt dat het drumgeluid wat blikkerig klinkt. Het drumgeluid lijkt soms op een lichtere versie van dat op St. Anger van Metallica, met name in de langzamere passages valt dit in dit nummer en ook het gehele album op.

Bij meteen al het volgende nummer, ‘Too Many Faces’, wordt uit een ander vaatje getapt, want dit nummer heeft niets van het voorgaande nummer en is prog georiënteerd.

En die afwisselende nummers zetten zich het gehele album voort, waarbij in sommige nummers zowel het thrash-als progElement vertegenwoordigd is, zoals bij bv. ‘Underneath My Skin’, met halverwege een break waarna het nummer lijkt over te gaan in flink progressief, op het grunge-achtige af, om bij de solo weer thrashy te worden.

‘You Will Never Understand’ is een stuk experimenteler dan de voorgaande nummers en vanaf dit nummer is het eigenlijk een en al stevige progmetal wat de klok slaat, van thrash kun je nauwelijks meer spreken.

Het afsluitende ‘Unglue My Soul’ kent eerst weer die typische progstijl, maar halverwege komt dan een onvervalste thrash-passage a la Slayer voorbij en deze diversiteit herhaalt zich verderop in het nummer nog een keer, de gitaarsolo is dan wel weer puur Slayer.

Behalve het soms wat blikkerige drumgeluid is het album instrumentaal en productioneel dik in orde. Kortom, een uiterst afwisselend album wat wel flink wat luisterbeurten vergt voordat je dit doorgrond hebt, wellicht dat dan de score ook wat hoger zou kunnen uitvallen.

(75/100)(Scarlett Records)

 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ