COFFIN BIRTH – THE SERPENT INSIGNIA

Facebookrssmail

Er zijn albums van bands die gewoonweg schreeuwen om een recensie en niet omdat ze een bekende naam hebben onder de bandleden. Bovendien is het altijd leuk om te horen als muzikanten van verschillende stijlen houden en vervolgens hier ook iets mee doen.

Want de bandnaam Coffin Birth zal bij weinigen direct een lampje doen branden, maar wanneer men de naam van gitarist Francesco Paoli leest, zal direct de nieuwsgierigheid zijn aangewakkerd.
Want Paoli is natuurlijk de zanger van de Italiaanse Death Metal band Fleshgod Apocalypse.

In 2018 heeft Paoli deze, eveneens Italiaanse band, opgericht met de overige bandleden en brachten via het recordlabel Time To Kill Records afgelopen september hun debuutalbum uit getiteld ‘The Serpent Insignia’.
De muziek is geschreven met de gehele band, maar het schrijven van de lyrics zijn geheel gedaan door zanger Frank Calleja. De productie, mixing, en mastering ligt in handen van bassist Marco Mastrobuono.
En met echt geweldig cover artwork van Roberto Toderico (Sinister, Asphyx, Sodom.)
Heeft Coffin Birth echt een juweeltje van een album afgeleverd in alle opzichten.

Want vooral de muziek zit echt super in mekaar en dat is al direct te horen op de opener ‘Throne of Skulls’.
Met een lekkere gitaarriff en solo’s van zowel Paoli als medegitarist Giulio Moschini, prima screams van Calleja, en uitstekend drumspel van drummer Davide Billia weet Coffin Birth mij direct naar het puntje van mijn stoel te brengen van nieuwsgierigheid.

Deze nieuwsgierigheid weet de band in elk geval nog drie tracks vast te houden op ‘The 13th Apostle’, ‘Godless Wasteland’, en ‘Red Sky Season’. Het is duidelijk dat Paoli met Coffin Birth zijn Speed Metal en Metalcore ei kwijt wil, maar toch duidelijk met die Death Metal signature.

En dat weet de gehele band op uitstekende wijze te brengen in de sound met een duidelijke en heerlijke mix van Death Metal, Metalcore, en zelfs hier en daar een progressive randje in de Bass sound van Marco Mastrobuono.
Een track als ‘Red Sky Season’ heeft daardoor voor afwisseling in de albumsound aangebracht.

De track ‘Christ Infection Jesus Disease’ neigt naar een luisterdip door een voorspelbare gitaarsound, maar gelukkig weet Coffin Birth dit weer direct op te pakken met de volgende track ‘From The Dead To The Dead’.
Daaruit blijkt dat de productie ook staat als een huis en zo puur en organisch mogelijk is gehouden, maar met kwaliteit van songs en sound.

Afsluiters de titeltrack ‘The Serpent Insignia’ en ‘Zombie Anarchy’ zijn eveneens perfect en vormen een mooi sluitstuk van dit fantastische album.
Het Bass spel op ‘The Serpent Insignia’ kent een lekker prograndje en vormen een prima geheel met de screams.
Stevige knaller ‘Zombie Anarchy’ is een heerlijke afsluiter en laat nog even een keer horen wat deze band allemaal in zich heeft.

Een heerlijk debuut waar mening Death Metal – en Metalcore band alleen maar van kan dromen. Coffin Birth heeft met ‘The Serpent Insignia’ een uitstekend album afgeleverd met heerlijk stevige songs met een prograndje in het Bass spel.
Hiermee weet de band zich juist te onderscheiden in hun sound en songs. Frank Calleja is bovendien een uitstekende vocalist en heeft een prettige stijl die mooi een geheel vormt met de sound van deze band. Ook als tekstschrijver is Calleja interessant en pakkend. Van het album is de track ‘The 13th Apostle’ uitgebracht op single en is met bijbehorende videoclip te beluisteren via Youtube en te streamen via Spotify.
Het checken zeker waard!
(90/100) (Time To Kill Records)

TRACKLIST THE SERPENT INSIGNIA

  1. Throne of Skulls
  2. The 13th Apostle
  3. Godless Wasteland
  4. Red Sky Season
  5. Christ Infection Jesus Disease
  6. From The Dead To The Dead
  7. Casket Ritual
  8. Sanguinary
  9. The Serpent Insignia
  10. Zombie Anarchy

 

LINE UP COFFIN BIRTH

Frank Calleja – vocals
Giulio Moschini – Guitar
Francesco Paoli – Guitar
Marco Mastrobuono – Bass
Davide Billia – Drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ