SAQRA’S CULT – THE 9TH KING

Facebookrssmail

SAQRA’S CULT – THE 9TH KINGVia het label Amor Fati Productions brengt het Brusselse Black Metal Saqra’s Cult hun tweede album ‘The 9th King’ uit. De bandleden willen duidelijk niet onder pseudoniemen of volledige voornamen bekend staan. Het duo, respectievelijk G & S geheten, begonnen pas echt aan materiaal te werken toen bandleden L en A erbij kwamen. De band nam hun eerste demo op getiteld ‘Initiation to Forgotten Rites’, en bracht in 2017 hun debuut uit ‘Forgotten Rites’. G is trouwens oorspronkelijk afkomstig uit Ecuador en is tevens ook verantwoordelijk voor het artwork van deze release. Inmiddels heeft G Saqra’s Cult alweer verlaten om zich te concentreren op andere projecten.

Het artwork nodigt eerder uit tot het maken van flauwe grappen dan dat het de nieuwsgierigheid opwekt voor een luisterbeurt. Maar bij RockMuZine houden wij het uiteraard netjes en gaat het uiteindelijk om de muziek en om de inhoud en kwaliteit ervan. Alleen de kwaliteit, daar schort het er een beetje aan bij Saqra’s Cult.

Het gitaar – en bass spel zit redelijk goed in mekaar, maar de vocalen en soundeffects lopen aanzienlijk achter.
Opener titeltrack ‘The 9th King’ begint met een 1 minuut durende schreeuw als vocale soundeffect die totaal niets toevoegt als soundopener. Als je als luisteraar het album afspeelt via een stereoset, dan kijk je eerder achterom van een lachwekkende verbazing dan van nieuwsgierigheid.

De overige tracks ‘Endless Devotion’, ‘Legends of Pururaucas’, en ‘Last Denial’ zitten qua sound ook weer prima in mekaar. Maar de soundeffects, zoals chantenzang op ‘Last Denial’, wekken je eerder op de lachspieren en voegen niks toe aan de sound. Ook de vocalen lijken een hoop gebrul in de mist dan dat ze een geheel vormen met de sound.

Wat je vaak hoort bij underground Black Metal projecten is dat ze het meer moeten hebben van hun instrumentale sound dan van hun vocale kwaliteiten. En dat geldt helaas ook voor Saqra’s Cult. Geen flauw idee welke van de letters de vocalist is, maar als het G blijkt te zijn geweest, dan is er misschien nog hoop voor de band met een nieuwe. Toch zit er wel degelijk potentie in doordat de sound van de band zuiver en goed wordt gespeeld. Hopelijk maakt de band door het vertrek van G een make-over en slaan ze een andere richting in wat betreft de vocalsound. Als ze dat zouden doen, dan gaat de rest daar vaak in mee, en vaak brengt het je als band dan juist daar waar je wezen wilt. (55/100) (Amor Fati Productions)

TRACKLIST THE 9TH KING

1. The 9th King
2. Endless Devotion
3. Legends Of Pururaucas
4. Last Denial

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ