Inglorious’ Phil Beaver had graag geiten willen fokken

Facebookrssmail

Inglorious kwam naar Nederland voor hun eerste headliner show in de Melkweg in Amsterdam. Voor de show sprak RockMuZine met drummer Phil Beaver. “De naam Inglorious heeft Nathan bedacht”, zegt Phil, “de naam komt eigelijk gewoon van de film Inglorious Bastards, spannender kan ik het helaas niet maken.” Naast Phil is frontman Nathan James het enige originele bandlid dat nog over is. Sinds 2018 zijn gitaristen Dan Stevens en Danny Dela Cruz erbij gekomen, net als de nieuwe bassist Vinnie Colla. “Het voelt heel natuurlijk. Het voelde alsof het moeilijk zou worden maar de nieuwe gasten hebben alles perfect geleerd. Het waren Nathan en ik die de fouten maakten tijdens de repetities. We hadden niks meer gedaan sinds ons laatste optreden op Download Festival, dus we hadden een lange pauze. Dus toen we gingen samenwerken hadden hun alles perfect en het waren Nathan en ik die waren vergeten hoe de nummers gingen.”

Gelukkig zijn de oud bandleden niet met ruzie uit elkaar gegaan. “Het is een rock band, iedereen heeft dingen in hun persoonlijke leven en soms past het allemaal niet meer bij elkaar”, bekent Phil, “Er zijn al veel veranderingen geweest in de samenstelling van de groep de afgelopen jaren”. Wat dat betreft lijkt Inglorious een beetje op Whitesnake. “Dat is ook een beetje Nathan’s visie, haha”, lacht Phil, “Het is jammer dat we de oude samenstelling niet meer hebben kunnen behouden maar soms past het gewoon niet meer bij elkaar. Iedereen, verleden en heden, is gelukkig nu. Het voelt alsof de energie weer helemaal terug is”.

Nieuwe gitarist Danny Dela Cruz was de technicus van de band en de neef van Phil. “Dan heb ik leren kennen op Nathan’s verjaardags feest en Vinnie kwam zomaar uit de lucht gevallen.”, geeft Phil aan. Het schrijven van het nieuwe album met de nieuwe leden erbij ging de band erg goed af. “We schreven ieder zes à zeven nummers en stuurden ze door naar Nathan, toen we er 15 hadden zijn we met band gezamenlijk gaan kijken wat het beste op het nieuwe album paste. We hebben alles geschreven met akoestische gitaren en dit uiteindelijk uitgewerkt met elektrische gitaren.”

De band neemt hun albums live op. Volgens de mannen behoud je dan het geluid van hoe de band hoort te klinken. “Naar mijn mening zou elke band het op deze manier moeten doen”, geeft Phil aan, “Wat je hoort is wat je krijgt.” Het album is in zes maanden geschreven en geproduceerd, en veel nummers gaan vooral over Nathan’s leven. “Dit album is inderdaad persoonlijker geworden voor Nathan.”

Naast de vele optredens, zit de band ook veel in de studio. “Ik hou ervan om in de studio te zitten, muziek te maken en er naar te luisteren. Maar optreden is geweldig, het is een groot feest en ik hou ervan om mensen buiten in de rij te zien staan voor ons te zien spelen.” Ondanks dat heeft Phil niet echt zenuwen voor de optredens. “Alleen bij het eerste optreden in de nieuwe samenstelling. We hadden vijf dagen gerepeteerd met de nieuwe jongens en daar moesten we het mee doen. Het ging allemaal erg goed, maar van repetities naar het podium is een groot verschil.”

Naast de liefde voor muziek, hebben de mannen toch compleet andere interesse’s. “Nathan’s grootste hobby is het houden van kippen”, lacht Phil, “Hij heeft veel aparte soorten en hij fokt ze ook om andere kleuren te krijgen.” Toch is het houden van kippen niet extreem afwijkend van Phil’s eigen liefhebberij. “Zelf zou ik graag een geitenboer willen zijn.”, bekent hij na enige aarzeling.

Met de nieuwe bandsamenstelling liggen de doelstellingen van Inglorious nog helemaal open. “We moeten eerst kijken hoe het met album nummer vier gaat lopen. Collin en Addy (oude bandleden) waren de grootste bedenkers van de nummers dus we moeten kijken hoe het met de nieuwe bezetting gaat lopen. Maar er zijn wel plannen voor een nieuw album.”, geeft Phil tenslotte prijs. Album nummer vijf voor Inglorious, we kijken er naar uit.

Foto’s (c) Emily Parry

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ