CD van de Week: PHIL CAMPBELL – OLD LIONS STILL ROAR

Facebookrssmail

Na het overlijden van Lemmy van Motörhead in 2015, werd deze band per direct opgeheven. Begrijpelijk, want laten we eerlijk zijn, niemand zou Lemmy ooit kunnen en mogen vervangen. Hierdoor kwamen drummer Mikkey Dee en gitarist Phil Campbell op straat te staan. Mikkey Dee kon al gauw plaats nemen op de drumkruk bij de Scorpions, en Phil Campbell begon met zijn 3 zonen (Todd, Dane en Tyla) aan het project ‘Phil Campbell And The Bastard Sons’ , wat in 2018 een aardig album opleverde. Nu is het dus tijd voor zijn eerste echte solo album ‘Old Lions Still Roar!

Phil Campbell heeft in zijn Motörhead jaren aardig wat vrienden gemaakt. Dit blijkt uit het grote aantal ‘collega’s’ die hun medewerking gaven aan dit album.  Rob Halford, Alice Cooper, Dee Snider, Joe Satriani, Danko Jones en Whitfield Crane komen voorbij. En dan zijn dit nog alleen de bekendere namen.

De luisteraar wordt bij het eerste nummer gelijk op het verkeerde been gezet middels het akoestisch/countryachtige nummer ‘Rocking Chair’. Na dit nummer gaat de volumeknop gauw naar rechts. Rob Halford is als eerste aan de beurt met ‘Straight Up’ wat een lekker pakkend en rockend nummer blijkt. ‘Faith in Fire’ volgt met Ben Ward van Orange Goblin op zang. Wat een lekker vet metal nummer is dit, met een geweldige old skool gitaar riff in het midden. Heerlijk.

Ander hoogtepunt is ‘These Old Boots’ met Dee Snider van Twisted Sister, als je hoofd hier niet van gaat bewegen, dan weet ik het ook niet meer! ‘Dancing Dogs’ met Ugly Kid Joe’s Whitfield Crane knalt ook zo lekker, net als ‘Walk The Talk’ met Danko Jones en Nick Oliveri van Kyuss, waar een licht Pantera sausje overheen gegoten is.

Op een goed Rock album hoort een ballad moet Campbell gedacht hebben, hij heeft er zelfs twee die zeer de moeite waard zijn. ‘Left For Dead’ met Nev MacDonald van Skin in de hoofdrol is prachtig, maar overtreft niet ‘Dead Roses’ een prachtige piano ballad met Benji Webbe op zang van Dub War en Skindred. Wat heeft deze gast een strot zeg! Afgesloten wordt met ‘Tears From A Glass’ waar Joe Satriani weer eens laat horen dat hij bij de Topklasse onder de gitaristen hoort!

Eerlijk gezegd had ik niet veel verwachtingen van dit album, maar ‘Old Lions Still Roar’ heeft me toch wel aangenaam verrast. Vooral door zijn diversiteit en dat Campbell niet op de ‘Motörhead stijl’ door blijft gaan!(80/100)(Nuclear Blast Records)

Tracklist: 

1. Rocking Chair (met Leon Stanford)
2. Straight Up (met Rob Halford)
3. Faith In Fire (met Ben Ward)
4. Swing It (met Alice Cooper)
5. Left For Dead (met Nev MacDonald)
6. Walk The Talk (met Danko Jones & Nick Oliveri)
7. These Old Boots (met Dee Snider)
8. Dancing Dogs (met Whitfield Crane)
9. Dead Roses (met Benji Webbe)
10. Tears From a Glass (met Joe Satriani)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ