Paul Di ‘Anno – Hell Over Waltrop

Facebookrssmail
Paul Di 'Anno - Hell Over Waltrop

Paul Di ‘Anno zal altijd herinnerd worden als de eerste zanger van de legendarische Metal Band Iron Maiden. Hij zong de debuutplaat ‘Iron Maiden’ in en de opvolger ‘Killers’.

In 1982 liep zijn drank en drugsgebruik zo uit de hand dat hij uit de band gezet werd, en werd vervangen door Bruce Dickinson. Di ‘Anno zal altijd in die schaduw blijven hangen, en het is er eigenlijk nooit echt beter op geworden.

Nu verschijnt er het live album ‘Hell Over Waltrop’. Eigenlijk is dit een beetje een rare en misschien ook wel een overbodige release. De opnames stammen namelijk uit 2006, van een klein popfestival in het West Duitse stadje Waltrop waar Di’Anno met zijn toenmalige solo band ‘Phantoms Of The Opera’ geboekt stond tussen louter pop en disco bandjes. Ik zal maar gelijk met de deur in huis vallen; dit album is puur alleen voor de Die-Hard  Paul Di ‘Anno en/of Iron Maiden fan.

Muzikaal is het eigenlijk nog wel allemaal te doen, maar Paul Di ‘Anno zelf is hier toch wel echt de storende factor. We worstelen ons door een aantal nummers uit zijn solo periodes, 2 overbodige covers  ( Ramones en Alex Harvey Band), en een handje Iron Maiden nummers.  De Maiden nummers ‘Murders In The Rue Morgue’ en ‘Sanctuary’ worden hier echt verkracht. Eigenlijk schandalig. Tijdens het meerdere malen beluisteren van dit live album, vroeg ik mij vaker af “Wat zal Steve Harris hier eigenlijk van vinden”?

Di’ Anno sukkelt de laatste jaren eigenlijk maar een beetje door. Speelt alleen nog maar in kleine clubs en Rock kroegen, en live is het alleen maar slechter geworden.  Zit tegenwoordig in een rolstoel en laat het publiek veel al mee zingen omdat hij het zelf allemaal niet meer trekt . Eigenlijk triest om te zien hoe drank en drugs een mens zo kan maken.

Tip : Zet nog maar gauw eens de eerste 2 albums van Iron Maiden op , of de ruige ‘Maiden Japan’ EP , en vergeet gauw deze release. Voer voor de Die Hards. (55/100) (Metalville)

Tracklist:

1. Prowler (Iron Maiden)
2. Murders In The Rue Morgue (Iron Maiden)
3. Impaler
4. Remember Tomorrow (Iron Maiden)
5. Children Of Madness
6. Marshall Lokjaw
7. The Living Dead
8. The Beast Arises
9. The Faith Healer (cover Alex Harvey Band)
10. The Phantom Of The Opera (Iron Maiden)
11. Transylvania (Iron Maiden)
12. Running Free (Iron Maiden)
13. Blitzkrieg Bop (Ramones cover)
14. Santuary (Iron Maiden)

Musicians:

Vocals : Paul Di ‘Anno
Guitar : Andy
Guitar : D.D.
Bass : GonzoDrums : Dom

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ