Them – Return To Hemmersmoor

Facebookrssmail

Oorspronkelijk begonnen als een King Diamond Tribute band brengt dit Duits-Amerikaanse gezelschap hun derde album uit. ‘Return To Hemmersmoor’ voltooid de trilogie die begon met het in 2016 uitgebrachte ‘Sweet Hollow’ en ‘Manor Of The Se7en Gables’ uitgebracht in 2018. Het verhaal van het laatste deel van deze trilogie is gebaseerd op een boek van Stefan Kiesbye getiteld ‘Your House Is On Fire, Your Children Are Gone’. Dit allemaal terzijde aangezien het verhaal niet veel meer is dan een cliché horror verhaaltje.

Over naar de muziek op ‘Return To Hemmersmoor’. Om te beginnen is het een stuk harder en agressiever als op de 2 voorgaande albums. Ook de productie is een stuk beter dan op de 2 voorgaande albums. De band heeft samen met Dave Otero prima werk geleverd. Het album heeft een zeer goed geluid. Them heeft duidelijk goed geluisterd naar andere bands en schroomt niet om deze invloeden te gebruiken. Jammer, want na 3 albums mag je toch wel zoiets als een eigen stijl gaan ontwikkelen. Nu blijft het helaas bij het kopieëren van de grote voorbeelden King Diamond en Rhapsody Of Fire. Beste nummers van het album zijn ‘Age Of Ascension’ en ‘Field Of Immortality’ wat me aan Nevermore doet denken.

Conclusie : Een goed album maar het is het allemaal net niet. Ik heb het gevoel dat Them beter kan dan wat ze tot nu toe hebben laten horen. Liefhebbers van King Diamond/Mercyful Fate, Rhapsody Of Fire en Thrash Metal liefhebbers die geen bezwaar hebben tegen wat Power Metal invloeden zullen zeker veel plezier aan dit album beleven. Ik zet echter liever een album van de grote voorbeelden zelf op (75/100) (Steamhammer/SPV)

Tracklist

1 Diluvium (3:02)

2 Age Of Ascension (3:25)

3 The Tumultuous Voyage To Hemmersmoor (3:47)

4 Free (5:01)

5 Field Of Immortality (5:53)

6 The Thin Veil (6:36)

7 Waken (5:43)

8 Memento Mori (1:31)

9 Hellhounds : The Harbingers Of Death (3:20)

10 Battle Blood (3:56)

11 Maestro’s Last Stand (5:40)

12 Finis (0:45)

Line up

KK Fossor – Vocals

Markus Johansson – Guitars

Markus Ullrich – Guitars

Angel Cotte – Drums

Richie Seibel – Keyboards

Alexander Palma – Bass

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ