End maakt goede eerste indruk in Patronaat

Facebookrssmail

Tijdens het scannen van de tickets wordt er gevraagd of je oordoppen bij je hebt en dit is niet geheel onnodig. Met een line up bestaande uit twee hardcore bands weet je zeker dat het een keiharde avond gaat worden in de Patronaat in Haarlem.

CONJURER


Het is aan de Britse band Conjurer om de show te openen. De zaal is al redelijk gevuld als de band het podium betreedt. De bassist steelt toch wel de show en laat zijn lange haren voortdurend door de lucht zwiepen op de maat van de muziek. Tijdens het laatste nummer springt hij zelfs tussen het publiek om daar hetzelfde kunstje nogmaals te herhalen. Het viertal brengt erg veel energie met zich mee al is de interactie met het publiek minimaal. Er wordt weinig gepraat en de nummers worden achter elkaar gespeeld. Wel zit de show muzikaal goed in elkaar met snoeiharde gitaarriffs. Soms zou je bijna denken dat het optreden alleen muzikaal is. De moshpits blijven nog even uit, maar de band ontvangt wel een daverend applaus na het afsluiten van hun set en het publiek is zeker opgewarmd voor de headliner.

END

Dan is het tijd voor END. Het vijftal is afkomstig uit Amerika en speelt voor het allereerst in Europa. Je kunt ze met recht een hardcore all-star groep noemen aangezien de band uit een paar bekende namen bestaat, namelijk vocalist Brendan Murphy (Counterparts), gitaristen Will Putney (Fit For an Autopsy) en Gregory Thomas (ex- Misery Signals), bassist Jay Repito (Reign Supreme) en drummer Billy Rymer (ex- The Dillinger Escape Plan). De band bracht in 2017 hun debut EP uit genaamd ‘From the Unforgiving Arms of God’ en weet hiermee gelijk een groot publiek te veroveren. Dit is vanavond ook zeker te zien met een goed gevulde zaal die vanaf seconde één volledig uit zijn dak gaat. Vanaf het eerste nummer ontstaat er een moshpit en gaat het er heftig aan toe in het publiek. Ook wordt er gevraagd om crowdsurfers, helaas blijven deze schaars op de avond. Af en toe springt er eens iemand van het podium, maar ze worden nauwelijks opgevangen. Ondanks dit is het een erg energieke show en weet de band de zaal goed mee te krijgen. Na het optreden staat er een redelijk lange rij bij de merchtafel bestaande uit een hoop tevreden fans.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ