Majesty of Revival – Pinnacle

Facebookrssmail

Majesty Of Revival is een Oekraïense Progressieve Metalband en bestaat al sinds 2009 met een korte onderbreking in 2015. ‘Pinnacle’ is het 5e album en de heren hoeven zich hier niet voor te schamen. Met een handvol gastmuzikanten waaronder zangers David Readman (Pink Cream 69) en Kärtsy Hatakka (Waltari) hebben ze een goed, doch niet bijster origineel album afgeleverd.

Allereerst mijn complimenten voor het uitstekende geluid, zeker als je weet dat ‘Pinnacle’ een eigen beheer productie is. Het eerste nummer van het album ‘Open’ is een voor Majesty Of Revival begrippen redelijk recht toe recht aan nummer wat we kunnen plaatsen in het hokje Power Metal met progressieve elementen.

Het daaropvolgende ‘You Have A Message (Welcome To Gulag)’ tapt vervolgens uit een geheel ander vaatje, een groove metalnummer met Pantera-achtig gitaarwerk en heerlijk baswerk van uitblinker Vitalii Popfalushi. ‘Rebellion’ gaat redelijk anoniem verder en is 1 van de zwakkere nummers van het album. Majesty Of Revival revancheert zich vervolgens met ‘Mindcrime’, een stevig progressief metalnummer met een ingetogen middenstuk en David Readman op zang. ‘Fool’ klinkt dan weer geheel anders. Clawfinger meets Dream Theater meets Ayreon. Funky baslijntjes, raps, trompetgeschal van Volodomyr Shchobak. De zang op ‘Fool’ wordt verzorgd door Kärtsy Hatakka.

‘Deliverance’ is ook weer een ietwat anonieme track en doet mede door het toetsenwerk en de zanglijn denken aan Dream Theater. Ik schaar deze ook tot de zwakkere broeders van ‘Pinnacle’. ‘At All Cost’ is een ballad waarin piano en viool een hoofdrol spelen. Mooi, maar we hebben dit al honderden malen eerder gehoord. ‘Dig Me Up (Bury Me Part ll)’ is dan wel weer origineel en fris. Het klinkt alsof de Red Hot Chili Peppers hebben besloten om Progressieve metal te gaan spelen. Bassist Vitalii Popfalushi eist ook in dit nummer weer een hoofdrol voor zich op met zijn funky baslijntjes. ‘Citylights’ en ‘Things Are Not What They Seem’ kunnen we zoals (te)veel nummers op ‘Pinnacle’ in het hokje van grote voorbeelden Dream Theater en Symphony X plaatsen.

‘Stone’ is 1 van de betere nummers van ‘Pinnacle’. Ultra heavy met veel progressieve passages en Black Metal invloeden. ‘Guardians’ begint rustig en laat horen dat Majesty Of Revival wel degelijk in staat is om nummers met een eigen smoel te schrijven. Het is te hopen dat ze dit in de toekomst vaker gaan doen. Afsluiter ‘Overcome?’ is een rustig nummer waarin de akoestische gitaar een hoofdrol vervult. Het is vrij cliché, jammer, want zo gaat dit over het algemeen goede album een beetje uit als een nachtkaars. ‘Pinnacle’ is een album wat je niet persé in je platenkast moet hebben als progressieve metal liefhebber zijnde maar is een welkome aanvulling voor je collectie. Aanbevolen voor fans van Dream Theater en Symphony X. (78/100) (Eigen Beheer)

Tracklist

 1. Open (4:05)
 2. You Have A Message (Welcome To Gulag) (4:39)
 3. Rebellion (3:47)
 4. Mindcrime (5:02)
 5. Fool (4:38)
 6. Deliverance (4:18)
 7. Dig Me Up (Bury Me Part ll) (3:25)
 8. At All Cost (3:12)
 9. Citylights (4:03)
 10. Stone (6:13)
 11. Things Are Not What They Seem (4:18)
 12. Guardians (4:55)
 13. Overcome? (3:36)
 14. Bonus Track: Stone (instrumental version)
 15. Bonus Track: Baptobi

Lineup

 • Dimitri Pavlovskiy – Guitars, Vocals
 • Vitalii Popfalushi – Bass, Vocals
 • Myroslav Danko – Guitars, Vocals
 • Maestone – Keyboards , Backing Vocals
 • Marvin – Drums
 • Guests :
 • David Readman (Pink Cream 69) Vocals on ‘Mindcrime’
 • Kärtsy Hatakka (Waltari) Vocals on ‘Fool’
 • Vasil Dovganych Guitars on ‘Fool’
 • Volodomyr Shchobak – Trumpet on ‘Fool’
 • Veronika Shestokova – Violin on ‘Deliverance’
 • Anzhelika Zyzych – female voice on ‘Things Are Not What They Seem’
Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ