The Amity Affliction en supports ijzersterk in Melkweg

Facebookrssmail

Het is zaterdag 9 december als de Australiërs van The Amity Affliction het podium van de Max in Melkweg zullen doen trillen. Dit doet het viertal niet alleen; support komt van Mugshot, Alpha Wolf en special guest Comeback Kid!

Het is aan het Amerikaanse Mugshot om het publiek op te warmen voor de rest van de avond. Ondanks een ietwat late start begint het viertal op volle vaart, en krijgt het hier verbazingwekkend genoeg het publiek vrijwel direct in mee. Er wordt direct een goede hardcore pit geopend, welke Mugshot gaande houdt door tijdens zijn (vrij korte) set goed door te raggen.

Als het publiek nog niet warm genoeg was, of Mugshot nog niet genoeg beukmuziek voor hen was, is Alpha Wolf de volgende band op het affiche. Frontman Lochie Keogh blijft het publiek aansporen om de pit (of wall of death tijdens Sub-Zero) in te duiken. De band zelf is uiterst energiek en staat zich dan ook goed op het podium uit te leven. Ook deze set is aan de korte kant, maar het publiek is zonder twijfel klaar voor Comeback Kid en The Amity Affliction.

Nadat de zaallichten uitvallen en ‘In the Air Tonight’ van Phil Collins over de speakers schalt, betreedt Comeback Kid het podium. De heren spelen een lekker diverse set, die van heel punk tot heel hardcore loopt met materiaal van 6 verschillende albums. Ook dit vijftal is heerlijk enthousiast en brengt een hoop positieve energie met zich mee.

Al vanaf de eerste noot bevindt het publiek zich in een complete staat van chaos en dit gaat meermalig op standje turbo als vocalist Andrew Neufeld naar het publiek springt voor een ‘punkrock singalong’. Comeback Kid zet een heerlijke set neer, waarbij je moeite moet doen om iemand in de zaal te vinden die niet mee aan het bewegen is.

Het duurt niet lang voordat The Amity Affliction het stokje overpakt en zijn set opent met ‘Death’s Hand’, welk direct luidkeels meegezongen word. De heren laten duidelijk zien dat ze muzikaal goed in vorm zijn op deze tour, die in het teken staat van het eerder dit jaar uitgekomen album ‘Not Without My Ghosts’. Desalniettemin hebben de heren er voor gekozen om een zeer diverse setlist te spelen, die onder andere ‘Open Letter’ bevat (welk ook weer luidkeels mee werd gezongen).

Gezegend met een flinke verhoging met LED schermen er in en een goede lichtshow daaromheen weet het viertal zich van zijn sterkste kant te laten zien. Ook het aanwezige publiek laat zich goed zien; de pit blijft de hele set lang door razen. Ook crowdsurfers zijn er zat; vooral tijdens het akoestisch gebrachte ‘All Fucked Up’ en ‘Not Without My Ghosts’ weten mensen hun weg naar de voorkant goed te vinden.

Foto’s (c) Megan Keijzer

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ