The Clamps – Megamouth

Facebookrssmail

The Clamps, afkomstig uit het noorden van Italië brengt vandaag hun derde langspeler uit met de titel ‘Megamouth’. The Clamps bestaat zelf ook uit een drietal: Ben, Bely & Marcy. Over de band zelf is nog niet zo gek veel informatie te vinden. Wel dat hun debuut zo’n elf jaar geleden uit is gekomen, en de tweede in 2017. Dit nieuwe ‘Megamouth’ is het tweede album wat wordt uitgebracht op Heavy Psych Sounds Records.

Hun sound wordt omschreven als speed stoner rock ‘n’ roll. Voor degene die reeds bekend zijn met ander werk op het Heavy Psych Sounds label weet een beetje met welke sound we te maken hebben. Het is allemaal vooral niet te netjes, lekker rauw, distorsie en vooral dikke/vette riffs.

Dat is precies wat we voorgeschoteld krijgen. Een energieke speedrock plaat met een flinke stoner saus. De energie spat ervan af. Niet alleen vette riffs komen uit de gitaren. Op een nummer als ‘Forty-Nine’ krijgen we ook een lekker solootje voorgeschoteld. Uiteraard staat ook hier de fuzz er op.

Doordat elke nummer vol zit met fuzz, rauwe zang en een bak energie is het af en toe wat veel van hetzelfde, na een aantal keer het album beluistert te hebben. Ooit is het dan zo dat een album daardoor gaat vervelen, maar door de eerdergenoemde energie die we terugvinden is dat hier minder het geval. Wat er onder andere meer uitspringt is bijvoorbeeld het stukje wat de bassist mag riffen tijdens ‘Bombs’ wat opgevolgd wordt door een gitaarsolo.

‘Megamouth’ was voor mij een aangename verassing. The Clamps stonden nog niet op mijn radar, wellicht dat deze release ze een groter publiek brengt. Met name een aanrader voor de liefhebbers van lekkere fuzzy riffs. Niets op dit album is gepolijst en dat maakt hem een lekkere energieke luisterbeurt. Mocht je ze tegenkomen op een festival is dit zo’n bandje waar je toch even blijft kijken. (73/100) (Heavy Psych Sounds Records)

TRACKLIST:


01. Megamouth
02. Forty-Nine
03. Freedom To Run (Down)
04. Bill Jenkins’
05. Blood
06. Cubomedusa
07. Roll Back The Years
08. Raze The Land
09. Bombs
10. Slippin’ Away

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ