Periphery brengt progressieve klanken naar Poppodium 013

Facebookrssmail

Het is woensdagavond 31 januari wanneer Poppodium 013 tot leven wordt gebracht met een explosie van progressieve metal, gebracht door Crooked Royals en Periphery. Het publiek, variërend van doorgewinterde prog-metal liefhebbers tot nieuwsgierige muziekfanaten, was in afwachting van een muzikale reis en beide bands leverden een onvergetelijke avond.

CROOKED ROYALS


De avond begint met de veelbelovende energie van Crooked Royal, een opkomende band uit Nieuw-Zeeland die met hun technische mix van progressieve metal en alternatieve rock het publiek direct vastgrijpt. Met een overweldigende energie en onnavolgbare mix van melodische en heavy elementen weten zij hun stempel te drukken op de wereld van de progressieve metal.

PERIPHERY


Na een intense openingsact neemt Periphery het stokje over met een adembenemende show. De complexe structuren en verfijnde melodieën van hun progressieve metal worden met een buitengewone virtuositeit ten gehore gebracht. De stem van Spencer Sotelo snijdt door de instrumentale gelaagdheid, waardoor er een uitstekende harmonie ontstaat tussen vocalen en instrumenten.

De lichtshow draagt bij aan de visuele beleving, waarbij kleurrijke schakeringen de emotionele intensiteit van de muziek accentueren. Een hoogtepunt van de avond is het vertolken van tracks van Periphery’s nieuwste album. Deze nummers, doordrenkt met technische hoogstandjes en diepgaande lyrics, treffen doel bij de fans.

Periphery sluit de avond af met een muzikale knal, waarbij de laatste noten resoneren in de oren van het publiek. Periphery bewijst eens te meer dat zij niet alleen grenzen verleggen, maar ook de essentie van het genre belichamen. De aanwezigen verlaten de zaal vol waardering voor de complexiteit en pracht van progressieve metal, met de echo’s van deze epische avond nog lang nazinderen.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ