Orden Ogan – The Order Of Fear

Facebookrssmail

De Duitse power metal formatie Orden Ogan is sinds de oprichting in een behoorlijke rechte lijn omhoog gegaan qua populariteit. Het laatste album wat ze uitbrachten kwam zelfs tot de derde positie in de Duitse album charts. Nu was ‘Final Days’ ook net wat toegankelijker met zijn pakkende songs. We kunnen ook alvast stellen dat ook dit nieuwe album niets afdoet aan de sterke catalogus van de groep.

Hoe het album tot stand is gekomen is de moeite waard om te vermelden. Ordan Ogan zat tijdens het schrijven op een soort writer’s block. De band wist welke kant ze opwilden met dit nieuwe  ‘The Order Of Fear’, maar er kwam niets uit de pen. Een fan van de band uit Uruguay inspireerde ze door zijn covers van Orden Ogan. Bandleiider Sebastian Levermann belde hem op en zo zijn ze samen begonnen met schrijven. In drie songs op het nieuwe album zijn dan ook stukken te horen die de Uruguayaan heeft geschreven.

Verder gaat de verhaallijn van albums ook hier weer door. Nog zoiets wat Levermann mooi vindt om te zien. Het verhaal wat nu ieder album een extra hoofdstuk krijgt is vooraf niet geschreven. Deze ‘’order of fear’’ heeft weer te maken met het karakter uit het debuut ‘Vale’. Dat verhaal wordt opnieuw verteld in typsiche Orden Ogan stijl. Vol bombastische dark power metal. Al is er in de mix wat meer ruimte voor de gitaren en is het naar eigen wat meer ‘’stripped down’’. Naast de verhaallijn vinden we ook in de, als altijd,  prachtige artwork referenties terug naar eerdere albums.

Ondanks dat het album met steviger is dan zijn voorganger blijven ook songs als ‘Conquest’ al snel hangen. De meerstemmigheid is een van de kenmerken en zijn ook hier weer van erg hoge kwaliteit. Ook al doet de powerballad ‘My Worst Enemy’ wat aan een hoop andere powerballads denken van bands als bijvoorbeeld een Powerwolf, de zang is krachtig waardoor de boodschap, zeker in het verhaal, toch over weet te komen. Verder geeft het even een rustmomentje.

Afgesloten wordt met twee ‘epics’ met daartussen een kleine interlude. Een mooie climax tot dit deel van het verhaal. Zeker voor de Orden Ogan fans is dit album ook weer een blinde aankoop. De band levert opnieuw. ‘The Order Of Fear’ is niets voor ons om bang voor te zijn, maar juist iets om te beleven, dat werkt zoals in veel gevallen het best met een koptelefoon. (84/100) (Reigning Phoenix Music)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ