Lord of Pagathorn – Daimono Philia

Facebookrssmail

Lord of Pagathorn is een Finse black metal band ontstaan in 1992. Tussen 1993 en 2010 bracht de band drie demo’s uit waarna in 2012 de EP ‘Shine Through My Scars, Morning Star!’ verscheen. In 2014 verscheen de debuutplaat ‘Nekros Philia’ en nu vier jaar later verscheen op 31 januari de opvolger ‘Daimono Philia’ via Woodcut Records.

Na een kort intro zijn we echt onderweg met het nummer ‘Evil to Destroy’. Een wat eentonig nummer met veel herhalingen. De grauwe, krijsende vocalen zijn wat te veel op de voorgrond waardoor het overige wat onder sneeuwt. Bij opvolger ‘Ghosts Among Us’ zijn de verhoudingen in de mix beter in balans waardoor met name de drums beter tot zijn recht komen. De tempowisselingen in het nummer zijn aangenaam en verrassend. Het duurt wat lang voordat ‘Prayer of Desecration’ echt op gang komt, het intro weet niet geheel te overtuigen maar wanneer de gitaar de wending aangeeft en een brute tempoversnelling daar is lijkt alles goed te komen.

Volledig overtuigen doet Lord of Pagathorn niet, nummers als ‘Rise of the Celestial’ of ‘The Spirit of Perversion’ hebben simpelweg niet de inhoud om te verassen en kunnen niet echt boeien. Dat Lord of Pagathorn wel nummers weet te schrijven met inhoud blijkt uit het nummer ‘Builders Of The Higher Places’, een nummer met verschillende tempowisselingen, bruut en agressief, snel doch met melodie in het gitaarwerk. Lord of Pagathorn sluit af met een zwarte mis, een traag black doom nummer dat even mysterieus als zwartgallig klinkt.

Lord of Pagathorn weet met de tweede langspeler niet volledig te overtuigen, ‘Daimono Philia’ kent zeker sterke nummers maar is over het geheel te wisselvallig.

)50/100, Woodcut Records)

Tracklist:
1. Intro: Nietzscherion
2. Evil to Destroy Evil
3. Ghosts Among Us
4. Prayer of Desecration
5. Rise of the Celestial
6. Builders of the Higher Places
7. The Spirit of Perversion
8. Spiritual Spiral Stairs
9. Throne of Lucifer

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ