Gus G. (Hedon, 04-03-2015)

Facebookrssmail

Gus G-7Het concert van Gus G. in Hedon was helaas niet uitverkocht. Het was wel gezellig druk en de mensen hadden er zin in. Het voorprogramma werd gedaan door Arthemis, en hierdoor werd de zaal lekker opgewarmd. Met strakke riffs, lekkere solo’s en snelle drums werd het publiek in extase gebracht. In 1999 vormde gitarist Andy Martongelli de band, met als stijl een combinatie van de donkere zijde van Heavy Metal met Trash-georenteerde gitaarriffs, snelle solo’s, vuurbrekende catchy vocals en een mega-moderne-killer grond-brekende muur van geluid. Dit alles maakt hun live shows verbazingwekkend en uniek. Deze vierdelige band levert een bijzonder bewijs van hoogstaand catchy Metal en wordt door de fans genoemd als: ‘Judas Priest meets Megadeth’. Arthemis heeft al 8 studio albums wereldwijd op hun naam staan en een deel van de tracks van die albums bracht ze in Zwolle ten gehore.

Gus G-6Na dit goede voorprogramma kwam Gus G. Zijn eerste nummer knalde er meteen lekker in, met een heerlijke drum, distortion op de bas en een heerlijk klinkende gitaar. Ook kwam direct de goede stem van Henning Sanne naar voren. De gitaar-riffs werden gevolgd door snelle solo’s en wat er stond, stond als een dijk. De zangpartijen werden af gewisseld door gitaar-solo’s en het was duidelijk dat ze lekker op elkaar ingespeeld waren. Gus G. stond als een huis!

De klik met de zaal was er duidelijk: Er heerste een goede sfeer, was duidelijk interactie en iedere toeschouwer in Hedon genoot vol uit. Naast gezongen nummers bracht Gus een aantal instrumentale nummers, zodat de zaal met volle teugen kon genieten van de vingervlugge gitarist. Gus G. is de afgelopen tien jaar de metal wereld ingeslopen als één van de heersende meesters van de metalgitaren en dat bleek. De voormalige gitarist van act als Arch Enemy, Dream Evil, Firewind en Ozzy Osbourne maakte een show in Hedon, die velen nog lang voor ogen zullen hebben. Gus G, heeft laten zien dat Griekenland meer te bieden heeft dan crisis, Souflaki en Ouzo!

 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ