Pauw (Eureka, Zwolle, 21-03-2015)

Facebookrssmail

Pauw-12Pauw bestaat uit een aantal vrienden uit het prachtige Twente. Deze jongens vallen met hun band in de genre rock, alternative, indie en na hun overweldigende resultaten tijdens de popronde. (met 38 shows meteen de meest geboekte band uit de geschiedenis van het festival.) gaan ook wij ze dan eindelijk zien. De band heeft onderling met het platenlabel Goomahmusic en Hedon besloten om het optreden van vanavond niet in Hedon te laten plaatsen maar uit te wijken naar de locatie Eureka, ook in Zwolle

Na de meest briljante aankondiging over het feit dat de basdrum de vlinders in de zaal deed dansen en soortgelijke uitspraken kwam Pauw het podium op. En zoals ze op de site van Pauw vermelden: Met een op hol geslagen drummer, een bombastische bassist, een betoverende toetsenist en een charismatische gitarist met dromerige vocalen neemt PAUW je mee op een magistrale en onvergetelijke trip, die velen nog lang zal heugen.

PauwDe aankondiging klopt voor de volle 100%. Pauw had de zaal te pakken en zelfs wie nooit een joint gerookt heeft, ervoer het zelfde effect bij de muziek vanavond als wat blowen met je zou doen. Pauw klonk heerlijk en het klopte aan alle kanten. De gitaar met zijn vele rustgevende effecten en een heerlijk basgitaar, waarbij zelfs een strijkstok bij te pas kwam. De heerlijke dragende drum die je deed bewegen, ook al wilde je dit niet, en de toetsen waarbij steeds weer andere geluiden uitkwamen. En natuurlijk tijdens hun eerste singel ‘Shambhala’ de blokfluit. Het klopte en het deed nergens meer aan denken dat het ritme van de muziek.

Geen wonder dat deze jongens inmiddels al een regelmatig op de radio en tv zij geweest. Tijdens het verdere optreden werd steeds duidelijker dat de locatie welke Goomahmusic en Hedon uitgekozen hebben perfect was. Wie Pauw vanavond heeft gezien, mag blij zijn ze in deze setting te hebben mogen aanschouwen, want deze jongens gaan groot worden… heel groot!

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ