Of Mice & Men doet zijn nieuwste album tekort in Melkweg

Facebookrssmail

Het is zondag 26 november als Of Mice & Men met zijn nieuwste album Tether, dat vorige maand uitkwam, in de OZ van Melkweg staat. Gebundeld met support Caskets en opener Defects staat het publiek een goede avond te wachten!

De heren van Defects openen de avond en doen dit met een zeer aanstekelijke energie. De moderne metalcore die de heren spelen klinkt erg lekker. Als opener is de taak van Defects om het publiek op te zwepen voor Caskets en Of Mice & Men, en dit gaat het vijftal goed af. De meewerking die de band van het publiek blijft vragen krijgen ze vrij snel, en het duurt dan ook niet lang voor de mosh pit zich gevormd heeft.

De fakkel wordt overgedragen aan Caskets. De Britten betreden het podium onder gejuich en nemen het publiek mee door een set die voornamelijk focust op de albums ‘Reflections’ en ‘Lost Souls’. Ze spelen ijzersterk en gaan heerlijk op in hun eigen muziek. Het feit dat het publiek alle teksten mee zingt lijkt de band alleen maar van meer energie te voorzien. De set vloeit lekker door en de 40-45 minuten die de heren spelen lijken dan ook veel te kort.

Als laatste is de beurt aan niemand minder dan Of Mice & Men. De heren openen de set energiek met ‘Bones Exposed’ en doen tijdens de setlist bijna al hun albums aan, al ligt de focus wel iets meer op het recent uitgekomen ‘Tether’ met een totaal van 4 nummers. Dit is nogal jammer, want juist een headliner is het perfecte moment om je nieuwe album in goed daglicht te zetten. De band staat lekker energiek op het podium en doet dan ook goed zijn best om het publiek mee aan het zingen te krijgen en/of de pit in te duiken; het duurt ook niet lang voor er hier en daar een crowdsurfer verschijnt. De heren denderen lekker door en weten hun 13 nummers (inclusief toegift) dan ook in niet al te veel tijd er door heen te blazen; wellicht willen ze dat het publiek morgen niet al te moe weer op werk/school aankomt. Een iets langere set had wellicht leuk geweest, of dat nou was om meer dan 4 nummers van ‘Tether’ te spelen of om wat meer van het oude werk aan te halen.

Foto’s (c) Megan Keijzer

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ