John Coffey (Paaspop – Schijndel, 04-04-2015)

Facebookrssmail

John CoffeyNa drie albums en een eindeloze lijst met tourdates is John Coffey uitgegroeid tot een van de vaandeldragers van de harde muziek in Nederland. Met een gloednieuw album onder de arm zijn de mannen tot de tanden gewapend voor het aankomende festivalseizoen.

John Coffey stond twee jaar terug ook al op Paaspop, toen in de Jack Daniels tent, en nu op de veel grotere Phoenix stage. Gelijk vanaf de opening laat John Coffey zien dat ze zo’n grote zaal gemakkelijk aankunnen. Wat een energie! Op de drummer na, die waarschijnlijk zit vastgebonden op zijn stoel, stuitert de complete band constant over het podium. Het publiek neemt die energie over en al bij het eerste akkoord ontstaat er een moshpit. Die zal in de loop van de show alleen maar groter worden.

John CoffeyDe band vuurt het publiek aan om helemaal los te gaan: “Er wordt gedanst, daar houden wij van. Zien jullie daar die bar, daar kun je van af springen, daar houden wij ook heel erg van.” Het hoogtepunt van de show is het prijsnummer van het vorige album, ‘Romans’, het refrein “Miles till the end of the road we drive” wordt massaal meegebruld met gebalde vuisten in de lucht.

Het is een raar idee dat ik twee uur geleden nog heel verstandig met David en Richard over hun muziek en shows heb zitten praten, als ik ze zo tekeer zie gaan op het podium. Het interview komt binnenkort op de site.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ