Peter Pan Speedrock & The Gentle Storm (Paaspop 05-04-2015)

Facebookrssmail

Peter Pan Speedrock
Peter Pan SpeedrockPeter Pan Speedrock heeft een bijzondere relatie met Paaspop. Zolang de band bestaat heeft zij op Paaspop gespeeld. Dit jaar alweer voor de twintigste keer. ‘Cecil Brown’, de klassieker van countrylegende Hank Williams III wordt bruut verstoord door Dikke Dennis die Peter Pan Speedrock aankondigt. Wat volgt is bekend, maar daarom niet minder leuk!

Knetterharde gitaarriffs, beukende drums, een grommende bas en de oerschreeuw Peter Pan Speedrockvan zanger/gitarist Peter van Elderen. Dat somt Peter Pan Speedrock op in één zin. Met al die nadruk op het brute van Peter Pan Speedrock zouden we bijna over het hoofd zien dat de mannen steengoede muzikanten zijn die hun riffs en solo’s met precisie op het publiek afvuren.

Het publiek vindt het allemaal prachtig en vanaf de eerste riff is er een enorme moshpit voor het podium. Als de band ‘We Want Blood’ inzet ontploft de Phoenix bijna. Peter Pan Speedrock heeft zijn vaste plek op Paaspop, harder dan dat wordt het echt niet!

A Gentle Storm
The_Gentle_Storm-1H6A7910Anneke van Giersbergen en Arjen Lucassen, twee grootheden uit de metal en de symfonische rock, hebben hun krachten gebundeld in een project, A Gentle Storm genaamd. Samen hebben ze een album gemaakt, ‘The Diary’ met symfonische metal en folk rock.

Arjen gaat niet met de storm mee naar de liveshows. De band die er The_Gentle_Storm-1H6A7894wel staat mag er zijn; twee gitaristen, een bassist, keyboards, drums en een achtergrondzangeres plus natuurlijk Anneke van Giersbergen. Van Giersbergen is een van de beste zangeressen en een heel tof mens bovendien. Met gitariste Merel Bechtold is er een nieuwe guitarchick opgestaan.

De nummers van A Gentle Storm gaan vaak uit van een klassiek thema, op keyboards of gitaar gespeeld. Bij het eerste nummer moet sterk ik aan de ‘Carmina Burana’ van Carl Orff denken. Is het bombastisch? Jazeker! Meer dan dat, het is soms groter dan grootst. Maar het is zo goed gedaan en de band staat met zoveel plezier te spelen dat dat er niet toe doet.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ