Turnstile (Extase – Tilburg, 04-05-2015)

Facebookrssmail

Na de geslaagde Turnstile show van vorig jaar augustus in de Extase in Tilburg, was het weer tijd om dit eens dunnetjes over te doen. Iets waar veel mensen behoefte aan hadden aangezien de 200 kaarten binnen twee dagen uitverkocht waren. Naast Turnstile adverteerde de organisators van Wolstad Verbond ook met de Nederlandse trots in Hawser en Better Off. Aangezien dit concert plaats vindt op de 4e dag van mei werden de deuren 5 minuten na 8 uur geopend. Voor aanvang van de eerste band hing er al snel een gezellig sfeer in het voorcafé, vrienden die weer bij elkaar komen en bij elkaar komen om te genieten van de energie waar de Amerikaanse band Turnstile toch wel om bekend staat.

Het is aan de mannen van Better Off om deze avond af te trappen. Een band die een tijdje van de radar was verdwenen. Maar na een periode van 7 jaar vond men dat het toch wel weer eens tijd werd om te beuken. En beuken dat doen ze. Alhoewel de zaal achter in het pand langzaam vol druppelt, blijft de zaal nog relatief rustig. Dit heeft geen effect op de set van Better Off. De vocalist is meedogenloos en schreeuwt tekst na tekst met volle overtuiging. Ook speelt men ‘Pushing Away’, een cover van Terror, wat resulteert in wat beweging in de zaal.

Hawser, een jonge band die hard aan de weg timmert en binnenkort zal touren met onder andere No Turning Back door Europa, is als tweede aan de beurt. Bij de eerste klanken gaat het voor in de zaal al meteen los. Vocalist Stijn gaat er vol voor en brult alle woede uit zijn lichaam, welke hij deelt met de vele Hawser discipelen die de teksten net zo hard mee schreeuwen wanneer Stijn de microfoon in hun richting beweegt. De rest van de band gaat net zo agressief mee en maken het feest helemaal compleet.

(2015-5-4) Turnstile + Hawser + Better Off-78- TurnstileNu is het moment toch wel aangebroken waar iedereen op staat te wachten, Turnstile. Een band die hardcore bedrijft die gekarakteriseerd wordt door strakke grooves en een mix van agressieve en melodieuze zanglijnen. Bij de eerste noot is de volledige zaal al in beweging en blijkt er geen ruimte meer te zijn voor de onschuldige omstander. Na enkele nummers, houd de versterker van de bassist er mee op en blijft het een tijdje stil op het podium. Na een vervangende versterker te hebben aangesloten gaat de band door waar ze gebleven waren. De vocalist rent en springt over het podium en deelt de microfoon regelmatig met het publiek. De rest van de band is ditmaal wat minder energiek dan gewend is. Maar de vocalist maakt dat meer dan goed door zijn overtuigende acties, waaronder een paar persoonlijk bezoekjes aan het publiek in het midden van de zaal, waar hij mee moet vechten om zijn microfoon te behouden. Al met al weer een zeer stevige show van de Amerikaanse mannen wat deze avond tot een zeer goed einde brengt met veel gesprekstof voor de gezellige onderonsjes in het voorcafé achteraf.


Foto’s: ©Frank Botman – Rockmuzine

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ