We Are Harlot speelt korte maar strakke set

Facebookrssmail

We are Harlot (Harlot voor intimi) is wat je kan noemen een super hardrockband, samengesteld uit bandleden van verschillende (hardrock)bands: ex-zanger Danny Worsnop van metalcoreband Asking Alexandria, ex-gitarist Jeff George van Sebastian Bach, Silvetide’s bassist Brian Wever en de drummer van de Finse powermetalband Revolution Renaissance.
SR4A6636_WeAreHarlot
Uit Urk komen de mannen van Roadcrew, een hardrockband die ons liefdesliedjes met een vuig randje laat horen. Deze songs en de stem van zanger Gertjan Koster doen vertrouwd aan, ook al heb ik ze nooit eerder gehoord. Ik ben aangenaam verrast door deze energieke band, die een fantastische stage-performance laat zien.

Van Urk naar Los Angeles, de liefde voor hardrock doet de afstand teniet in de Oude zaal van Melkweg. Zanger Danny komt met zonnebril op en microfoonstandaard het podium op, en het gejuich zwelt aan. De zaal is bijna voor de helft gevuld, verre van uitverkocht. Terwijl hier toch echt niet de minste namen op het podium staan! Eind maart kwam het gelijknamige album ‘We Are Harlot’ uit, vanavond trappen ze af met ‘Denial’: heerlijke gitaar-solo’s en de stem van Danny komt eindelijk helemaal tot zijn recht. Ook deze band laat een energiek optreden zien, Danny staat bijna geen moment stil, en sleept zijn microfoonstandaard over het gehele podium. Maar wat wil je ook als je de songs ‘Dirty Little Things’, ‘Never Turn Back’ en ‘The One’ hoort! Een kleine moshpit vormt zich, en om precies te zijn 1 corwdsurfer waagt zich over de hoofden van de fans naar het podium. Na 45 minuten is het optreden klaar, ik kijk nog wat verdwaasd dat de band niet nog terug komt voor een toegift, maar dat was het dan.

Foto’s (c) Armelle van Helden, RockMuzine.nl

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ