Quill – Brush With The Moon

Facebookrssmail

QuillTot 2012 Quill had het druk met live-optredens, maar door het plotselinge overlijden van bassist Ben Brain stond de band een tijd stil. De nummers op het album ‘Brush With The Moon’ zijn deels geschreven door Ben, en ook het artwork komt nog grotendeels uit zijn handen. ‘Brush With The Moon’ is het eerste album van Quill dat wereldwijd op de markt wordt gebracht en is opgedragen aan Ben.

‘Quicksilver’ is een vrij zoet liefdesliedje en dat wordt door de achtergrondzang nog iets zoeter gemaakt. Wat opvalt is het hoge bereik van Joy Strachan-Brain, de weduwe van Ben Brain. De mooiste tekst is van ‘Poppy fields’. Het gaat over een geliefde die omgekomen is in Normandië. De tekst raakt wel een gevoelige snaar. Maar de emotionele lading weten ze met de muziek niet voldoende over te brengen. Het nummer raakt je niet tot in het diepst van je vezel.

’Man In White’ gaat over de Twin towers. In het begin raakt de tekst en de rustig gespeelde muziek je. Als het tempo in de muziek wat toeneemt, neemt de emotie af. Bijna het einde van het nummer is de muziek minimalistisch. Pas dan wordt je weer geraakt. Jammer dat Quill de emotie niet tijdens het hele nummer weet vast te houden.

Uitstapjes van Quill

Twee nummers zijn duidelijk anders dan de rest van het album. In ‘England’ komen de folk invloeden het meest naar voren. Het nummer is een lofzang over Engeland. In ‘Twister’ is de country duidelijk aanwezig. De melodielijn is hierin het minst pakkend van allemaal. Het onderlinge verschil in de overige nummers had iets groter mogen zijn.

Regelmatig worden er zinnen herhaald en zijn de teksten niet altijd diepgaand. Was het de bedoeling van Quill om de muziek soms wat oppervlakkig te houden? Zo ja, dan zijn ze daar in geslaagd. De muziek versterkt de tekst niet altijd. Door dit alles wordt je niet echt geraakt terwijl een aantal teksten daar zeker geschikt voor zijn. Voordeel is wel dat dit album gewoon gemakkelijk weg luistert. (7/10)(Eigen beheer)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ