Bring On The Bloodshed, de Metal van de Metalcore

Facebookrssmail

Bring On The Bloodshed is een jonge band opgericht 2008 in de omgeving van Amsterdam en na het uitbrengen van het eerste album ‘Dark Clouds’ is het nu tijd voor de opvolger ‘Amongst The Ruins’ en op 30 januari verschijnt dit tweede album, een reden om deze heren eens aan de tand te voelen omtrent hun beweegredenen, motivaties en inspiraties.


Binnenkort verschijnt het nieuwe album en jullie geven aan er klaar voor te zijn, zijn er tour plannen zo ja hoe gaan ze er uit zien?

De release van ons nieuwe album staat gepland op 30 januari en op 6 februari hebben we onze cd presentatie in Haarlem in het Patronaat. Daarna willen we deze nieuwe plaat promoten door zoveel mogelijk shows the spelen in binnen en buitenland. Een flink aantal shows staan al in onze agenda, concrete tour plannen zijn er nog niet maar ideeën genoeg. We hopen dat het nieuwe album goed wordt opgepikt en ons leuke mogelijkheden zal bieden om live ook flink aan de slag te gaan.

Ook het nieuwe album is uitgebracht in eigen beheer / eigen label, is er geen interesse of is de juiste deal nog niet voorbij gekomen?

We wilden ook deze keer graag toch zoveel mogelijk controle houden over het hele proces van nummers schrijven, opnemen en uitbrengen om onszelf de totale vrijheid te geven. Wat overigens niet betekent dat we niet open staan voor een label, maar vooralsnog was er geen aanbieding die interessant genoeg was voor ons. We weten dat ons eigen label ons maar tot een bepaald punt zal brengen dus wellicht zullen we in de toekomst onze nummers wel via een label uitbrengen.

Wanneer ik het album beluister hoor ik een mengeling van stijlen hoe zou je zelf de muziek omschrijven?

Onze muziekstijl kun je het beste omschrijven als “de Metal van de Metalcore”…. Op dit album zijn we meer richting de “Scandinavian” metal kant op gegaan maar onze roots liggen tussen de hardcore, death & trash metal. Al deze stijlen komen terug zoals je kunt horen. Wat dat betreft is ‘Amongst The Ruins’ een meer volwassener album geworden dan onze vorige plaat ‘Dark Clouds’. Muzikaal zijn we flink gegroeid en wilden graag ook meer variërende songs schrijven.

Wanneer je zelf luistert naar het album, ben je tevreden of zou je het een volgende keer anders doen?

We zijn super tevreden op het resultaat! En ook de eerste reacties zijn ook allemaal positief, wat voor ons inhoudt dat we iets moois gemaakt hebben. Natuurlijk hebben we genoeg leermomenten gehad tijdens het schrijven en opnemen maar dat hoort bij het proces. We hopen dat we deze groei kunnen voort zetten naar een volgend album.


Hoe is de rolverdeling in de band, wie schrijft de nummers en teksten?

Alle teksten zijn van onze zanger Rogier en meestal zit daar ook een idee aan vast. Op dit album zijn ook de teksten weer gebaseerd op persoonlijke ervaringen van de bandleden. Het muzikale gedeelte komt uit de hoek van de gitaristen David en Tobi die met hun riffs samen een geheel proberen te maken met input van drummer Thijs en bassiste Maggy. Alle songs worden samen gemaakt in onze eigen oefenruimte, echt de old-school aanpak dus!

Waar haal je de inspiratie vandaan of met andere woorden welke muziek luister je zelf?

Inspiratie voor ‘Amongst The Ruins’ qua muziekstijl komt zoals eerder gezegd uit de hoek van de ‘Scandinavian’ Metal gecombineerd met wat Deathcore. We hebben toch wel een beetje een signature sound hierdoor gekregen, vette Metal met lompe breakdowns. Onze zanger houdt van At The Gates, Black Dahlia Murder, Gojira maar andere bandleden zitten meer in de hoek van Iron Maiden, Metallica, Slayer, Hatebreed, Sepultura, First Blood, Gideon, Carnifex, Despiced Icon etc.

Hoe zie je de toekomst van Bring On The Bloodshed?

Zoveel mogelijk club shows & festivals spelen en daarmee de band promoten. Nog meer albums maken en daarmee veel meer nieuwe fans bereiken maar vooral genieten van de toffe reacties van de fans en heel veel plezier hebben. We zien wel wat de toekomst ons exact gaat brengen, niks is nog zeker maar we zullen ons best doen om het zo lang mogelijk vol te houden.

Op 6 februari is de release party in het Patronaat te Haarlem “special guests” zijn de Duitse thrashers Dew Scented, melodieuze death/thrash Deem Index en deathcore band In Time Of Plague.

Een voorproefje krijg je alvast met deze video.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ