George Harrison zou vandaag 73 geworden zijn

Facebookrssmail

George Harrison, geboren in Liverpool op 24/25 februari 1943, was gitarist van de legendarische popgroep The Beatles. Hij maakte vrijwel vanaf het begin deel uit van de groep. Op Harrisons geboortecertificaat staat 25 februari als geboortedatum, maar hijzelf stelt op 24 februari geboren te zijn. Hij werd kort voor middernacht geboren, maar in alle consternatie voerde de vroedvrouw het geboortecertificaat na middernacht in met de nieuwe in plaats van de oude datum.

Zijn muzikale loopbaan begon op school, waar hij in de band ‘The Quarrymen’ speelde, samen met zijn vrienden John Lennon en Paul McCartney, die hem bij Lennon introduceerde. Met Paul, John, Stuart Sutcliffe (overleden in 1962) en Pete Best (later vervangen door Ringo Starr) vormde hij in 1959 de band ‘Silver Beetles’. In 1960 veranderden ze de naam in ‘The Beatles’ en werden ze gevraagd om in het Duitse Hamburg op te treden. Dat was het begin van het succesverhaal van de groep, dat tien jaar geduurd heeft. Uit die tijd stamt het nummer ‘Cry for a Shadow’, een instrumentaal nummer dat geschreven is door George Harrison en John Lennon en door The Beatles als de Beat Brothers werd opgenomen op 22 juni 1961, tijdens de opnamesessies met zanger Tony Sheridan.

George Harrison overleed op 29 november 2001 op 58-jarige leeftijd in Los Angeles aan de gevolgen van kanker Zijn laatste woorden waren: “Love one another.”

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ