Happy birthday Phil Demmel

Facebookrssmail

Phil Demmel werd geboren 2 april 1967 en was lange tijd de lead gitarist van de Amerikaanse heavy metal band Machine Head. Hij was de langst lopende lid in die positie. Hij was ook een van de oprichters van Vio-Lence, waarin ook Machine Head zanger / gitarist Robb Flynn speelt, en viel in bij de afscheidstournee van Slayer. Momenteel speelt hij ook in Torque.

Demmel trad toe tot Machine Head kort voor de opname van het album 2003 ‘Through the Ashes of Empires’. Hij ging op tournee met Machine Head in 2002. Hij wss al lange tijd bevriend met Machine Head frontman Robb Flynn, al voordat ze beiden speelden in Vio-lence en Machine Head.

In 2007 verscheen Phil Demmel als gast muzikant op het Dublin Death Patrol album ‘DDP 4 Life’ met Chuck Billy en Steve Souza. Na het debuut voor Machine Head in 2003 is Phil betrokken geweest bij de albums ‘The Blackening’ (2007), ‘Unto the Locust’ (2011), ‘Bloodstone & Diamonds’ (2014) en het laatste album van de band, ‘Catharsis’ (2018).

Demmel maakte daarna een comeback met Vio-Lence, en stapte in bij de afscheidstournee van Slayer. Hierna startte hij in de zomer van 2019 de supergroep BPMD, samen met Overkill zanger Bobby ‘Blitz Ellsworth ‘de helft van Metal Allegiance: bassist Mark Menghi en drummer Mike Portnoy.

RockMuZine feliciteert Phil Demmel met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ