Jett Rebel laat zichzelf zien in Zwolle

Facebookrssmail

“Het voorprogramma is vervallen, Jett Rebel komt minstens 2,5 uur spelen.”
Met die aankondiging op de site van Hedon beloofd het een lange avond te worden. Ondanks de oproep aan het publiek om op tijd te komen is de zaal om 20.00 uur toch nog niet helemaal vol.

Een klein half uurtje later wordt Jett “fucking” Rebel aangekondigd en gaat de zaal helemaal los.
Met zijn wilde blonde haren en zijn lipstick is Rebel een aparte verschijning op het podium. Tussen zijn wat ‘saaier’ geklede collega’s valt hij erg op, en dat haalt de aandacht onterecht van de andere muzikanten weg.

Jett Rebel-7

Jett Rebel-4

In een razend tempo gooit Rebel zijn nummers de zaal in. Sommige nummers klinken wat rommelig door het enorme scala aan instrumenten. Een enkele keer is er zelfs een valse noot te ontdekken. Zijn publiek slikt het zonder moeite, al handenschuddend zingt Rebel zijn nummers waarbij hij zelf de grootste lol heeft op het podium. 
Je ziet dat hij geniet van zijn eigen muziek en van zijn band. Lachend en soms horizontaal achter de piano, niks is hem te gek.

Jett Rebel-26

Jett Rebel-25

Een paar keer roept hij tussen de nummers door dat hij het fijn vindt om in Zwolle te zijn en dat hij er erg veel zin in heeft. Veel meer tekst heeft hij niet want hij komt om zoveel mogelijk nummers te spelen, ergens bij de 20 zijn wij gestopt met tellen.

Meezingen

Echt veel meezingers heeft Rebel niet, vooral niet op zijn laatste album, en dat is wel wat te merken aan het publiek. De meeste komen of voor de muziek, of voor Jett Rebel of zijn gezellig met zoon en/of dochter een avond weg. 
Mooi om te zien dat Rebel uiteindelijk iedereen aan het dansen krijgt, muziek doet iets met de mens.
Ruim voor middernacht is het concert dan toch echt voorbij en gaat het dolenthousiaste publiek met een stevige muziekles weer naar huis.

Jett Rebel-20

Jett Rebel-19

Jett Rebel-17

Jett Rebel-15

Jett Rebel-11

Jett Rebel-10

Foto’s (c) Robert Westera

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ