Brandstof tekort DeWolff in Iduna?

Facebookrssmail

DeWolff treedt samen op met The Sore Losers in het Noorden van het land (Iduna Drachten). De belgen afkomstig uit Brussel hadden een lange reis, maar mochten ook wat langer spelen dan een standaard voorprogramma. The Sore Losers met frontman Jan Straetemans zijn vorig jaar door de radar ontdekt met hun prima LP/CD ‘Skydogs’. Ze worden als de ontdekking van 2016 in ons rock minnende land gezien. ‘Skydogs’ is echter al weer hun derde plaat. Op ‘Skydogs’ passen bijna 10 nummers in 30 minuten. Ze spelen veel meer nummers, want de teller staat ongeveer op 12. De band past goed samen met DeWolff; want beide bands hebben hun roots liggen in de hardrock scene uit de jaren 70. Toch zijn de bands totaal verschillend. Heeft DeWolff voor 10 nummers al gauw 90 minuten nodig door super lange uitvoeringen. The Sore Losers hebben meer korte pakkende nummers zoals ‘Got It Bad’.

Op de setlist staat dan ook veel van hun laatste plaat met als hoogtepunten ‘Nightcrawler’ en de heerlijke opzwepende gitaren van Jan en gitarist Cedric Maes. Pablo van DeWolff staat achter op het podium mee te genieten. Tijdens zijn eigen optreden refereerde hij nog even naar The Sore Losers. Cedric kent hij al langer, van voordat hij in The Sore Losers zat. “Een aantal gitaarlicks heb ik van hem gejat”. Het voorprogramma sluit af nadat Jan nog een rondje in het publiek heeft gedaan met het prima nummer ‘Tripper’. The Sore Losers zijn veel meer dan een voorprogramma, maar doen aan zieltjes winnen in Nederland. De combinatie met DeWolff is een goede zet want de doelgroep is nagenoeg dezelfde.

DeWolff met brandstof tekort?

Op de set list staan 10 songs 1 uur en 5 minuten aangegeven. Gaat DeWolff het na 170 optredens, in 2016, in 2017 wat rustiger aan doen? Is de peut bijna op? Kijkende naar de show list staan er al weer behoorlijk wat shows op het programma deze maand. De nieuwste plaat ‘Roux-Ga-Roux’ is volgende maand al weer bijna een jaar uit en het daarvan afkomstige ‘Sugar Moon’ en ‘Love Dimension’ zijn de hoogtepunten van de show. DeWolff speelt het spel waarbij de gitaar van Pablo het opneemt tegen het Hammond orgel van Robin Piso. Het is een mooi gevecht tussen die twee wat voor dynamiek en voor lekkere lange ruig swingende en scheurende nummers zorgt. Drummer Luka van de Poel zorgt ervoor dat de twee opgejaagd het gevecht aangaan.

De band bestaat inmiddels al weer 10 jaar. Ter gelegenheid hiervan hebben ze zelfs een kalender van hen zelf uitgebracht. Die lachend wordt vertoond, qua plaatjes. ‘Sugar Moon’ en ‘Love Dimension’ zijn de nummers waarbij er publieks meezing participatie is. Afgesloten wordt met de kraker ‘Gold en Seaweed’ dan is het inmiddels al weer ruim 100 minuten later. 10 nummers in 100 minuten dat is DeWolff bij uitstek: lekker lang swingend met heerlijke tempowisselingen binnen de diverse nummers. De band dendert gewoon door in 2017 en gaat een mooi jubileum jaar tegemoet.

Foto’s (C) Rene Obdeijn

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ