Clive Burr zou vandaag 59 worden

Facebookrssmail

Clive Burr geboren in East Ham op 8 maart 1957 was van december 1979 tot januari 1983 drummer bij de Britse heavymetalband Iron Maiden. Daarnaast was hij gastdrummer bij verschillende bands waaronder de Franse heavy metal band Trust.

Burr volgde in 1979 Doug Sampson op als drummer bij Iron Maiden. In 1983 werd hij vervangen door drummer Nicko McBrain. Deze kwam van de Franse band Trust en Burr ging daar naar toe, het leek een soort ‘ruil’ die echter maar kort duurde en door sommigen zelfs ontkend wordt.[bron?] Nadat Burr Iron Maiden had verlaten heeft hij ook nog meegespeeld op enkele solo-albums van Paul Di’Anno (eveneens ex-Iron Maiden).

Bruce Dickinson (zanger van Iron Maiden) en Burr speelden voor hun Iron Maiden tijd in de band Samson en zijn altijd goede vrienden gebleven. Tijdens een concert in 2002 van Iron Maiden hoorde bassist Steve Harris dat Clive Burr de ziekte MS had. Omdat de groep Burr nog wel als goede vriend beschouwde, werd voor hem een benefietconcert gehouden en werden twee singles uitgebracht. De opbrengsten van het concert en de singles waren bestemd voor zijn behandelingen. Tijdens het concert kwam Burr op het podium om de fans te bedanken voor het geld.

Burr overleed op 12 maart 2013 op 56-jarige leeftijd in zijn woning.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ