Sativa – Ode To The End

Facebookrssmail

ODE TO THE END ARTWORKHet eerste waar je aan denkt bij de naam Sativa is waarschijnlijk de wiet plant maar sinds 2013 staat Sativa niet alleen voor wiet maar ook voor een stoner metal uit de omgeving Utrecht. Sativa kent invloeden van bands als o.a. Red Fang, Electric Wizard, Down en Eyehategod. De band bestaat uit een drietal leden Chuy Smit neemt gitaar en zang voor zijn rekening, Jirre Buijze de drums en Rikkerdt Bunnik is verantwoordelijk voor de bas en zang. Tot eerdere releases is het nog niet gekomen en we moeten het doen met de debuut EP ‘Ode To The End’ welke eerder deze maand verschenen is.

Ode To The End is een EP met vijf nummers en de composities lopen wat uit elkaar. Opener ‘An Ode To The End’ start als een stevig up-tempo nummer met aantrekkelijk gitaarwerk en eindigt loodzwaar, en is een lekkere start. ‘NWO Rising’ kent een wat simpele gitaar riff en geeft een wat punkachtig geluid aan het nummer. Een zwaar tussenstuk met gesproken woord om vervolgend weer op snel tempo met een gillende gitaar solo te besluiten. ‘Repetition Of Time’ is een typisch stoner nummer, loodzwaar met smerig schreeuwende vocalen en dit bijna 8 minuten durende nummer is een van mijn favorieten. ‘Absent’ en afsluiter ‘Rabbit’ zijn vermakelijke nummers waarbij laatstgenoemde bijzonder melodieus is en blues / rockinvloeden heeft.

Sativa heeft met deze EP een heerlijk debuut uitgebracht met strakke afwisselende composities en uitstekend verzorgt gitaarwerk. Voor wie interesse heeft in de aanschaf van deze EP kan deze hier bestellen.

(8/10, Eigen beheer)

Tracklist:

An Ode To The End
NWO Rising
Repetition Of Time
Absent
Rabbit

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ