Meden Agan – Catharsis

Facebookrssmail

Aan de Top van de female fronted bands begint er langzaamaan iets te veranderen. Op vaandeldrager ‘Nightwish’ na , begint de rest de bands toch wel enige concurrentie te voelen. Maar het aanbod is dan ook groot en de kwaliteit is vaak ongekend hoog. Het lastige genre is volop in bloei. De griekse band Meden Agan  is zo’n band die graag aan wil sluiten bij de top. Met hun kersverse vierde album ‘Catharsis’ zou dat dan moeten gebeuren.

Meden Agan, de band die opgericht is in 2005, heeft misschien als sterkste wapen een nieuwe zangeres gevonden. Dimitra Panariti is haar naam, en het is een echte krachtpatser met een bereik waar alleen de allergrootste aan komen. Direct na het intro geeft ze direct haar visitekaartje af in het nummer ‘The Purdge’. Maar het is niet alleen de stem die imponeert. Een andere hoofdrol is weggelegd voor Diman Koutsogiannopoulos die zijn gitaar op een verschrikkelijke manier geselt en de ene na de andere schitterende solo eruit tovert. Zwakke momenten kent het album niet, maar het toetje blijft bewaart tot het laatst wanneer de twee sterkste nummers van het album ‘Lustful Desires’ en ‘Weaver Of Destiny’ voorbij komen. Het is aan de andere bands om dit weer te evenaren. Meden Agan heeft alvast de toon gezet voor 2018.

(85/100, No Remorse Records_

Tracklist:
1. Catharsis (Intro)
2. The Purge
3. Cleanse Their Sins
4. No Escape
5. Whispers In The Dark
6. Shrine Of Wisdom
7. Veil Of Faith
8. Salvation
9. A Curse Unfolding
10. Lustful Desires
11. Weaver Of Destiny

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ