Moke trapt nieuwe tour af in Doornroosje

Facebookrssmail

Na een tijdje afwezig te zijn geweest is Moke weer helemaal terug. De band, die dit jaar zijn 10-jarig jubileum viert,  heeft een nieuw album en is daarom ‘back on the road’. Naast het nieuwe album, dat dezelfde naam als de nieuwste single ‘The Time Has Come’ draagt, heeft de band ook een nieuwe gitarist. Robin Berlijn, voorheen van Fatal Flowers en Kane, heeft zich in 2015 bij de band gevoegd.

20160317_Tears&Marble_SupportVoordat Moke het Nijmeegse podium opkomt treedt het duo ‘Tears & Marble’ op. Met hun elektronische nummers die een mix zijn van Synth-Pop en Chillwave kunnen ze het publiek niet in vervoering brengen. Naast een paar meedeinende hoofden is het grootste deel van het publiek aan het wachten op hetgeen waar ze voor komen, de gitaren van Moke!20160317_Moke_07

De band begint de show overtuigend met de eerste drie nummers van het nieuwe album. De sfeer zit er direct goed in bij het publiek. De nummers worden een voor een met gejuich ontvangen en het is duidelijk dat de fans met smart hebben zitten wachten op hun band. Na zeven nummers wordt een oude hit ingezet, de eerste single ‘Last Chance’ waar de band ooit zijn debuut mee maakte. Er worden nog vijf nummers gespeeld waarna  Felix Maginn aangeeft dat ze het laatste nummer gaan spelen. ‘I hate this part’ geeft hij direct daarop lachend aan. Het standaard leugentje dat de band aan zijn laatste nummer begint kan hij blijkbaar niet serieus over brengen.

Na een korte pauze van de band komen zanger Felix Maginn en gitarist Robin Berlijn het podium op om akoestisch een oud Ierse folksong te vertolken. Het publiek wordt aangemoedigd om mee te klappen en doet dit vol enthousiasme. De rest van de band komt het podium weer op om nog een paar nummers te spelen waarna het optreden wordt afgesloten met een ode aan David Bowie, in de vorm van een cover van zijn nummer ‘Starman’.20160317_Moke_09

De band is weer helemaal terug van weggeweest. Ze hebben in de nieuwe samenstelling weer verse energie gevonden, energie die van het podium afspat. Een mooier begin van een nieuwe tour kun je je als band niet wensen!

20160317_Moke_04

 

Setlist:

Dreams
The Time Has Come
All That I Wanted
This Plan
Scratch Marks
Hide In The Daylight
Stand My Ground
Last Chance
Bygone
Ballad of a Lost Soul
Let It Burn
Slip Away
Summer
Long Way
Acoustic
Emigration
Burning The Ground
In Spite Of It All
Starman

Fotografie: Egbert Schroeder

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ