Guano Apes speelt het dak van de tent tijdens optreden Stone Rock Festival

Facebookrssmail

De zesde editie van het Stone Rock Festival in Dalfsen vond, net als de jaren ervoor, plaats precies naast het station. Binnen vijf minuten stond je van het perron op het festival terrein, er werd dan ook aangeraden met de trein te komen. Er was vorig jaar sprake van dat ze naar een ander, groter, terrein zouden verhuizen maar dat ging blijkbaar toch niet door. Het terrein is inderdaad wat klein voor het festival, zeker toen de Guano Apes op het podium stonden, maar het heeft ook wel wat. En de programmering was, ook dit jaar, weer erg goed met namen als Green Lizard, Paceshifters en Guano Apes.

The Graveltones
Toen ik het terrein opkwam staan Jimmy O (zang & gitaar) en Mikey Sorbello (drums) van The Graveltones net op het hoofdpodium. De twee mannen uit Australia ontmoeten elkaar in de beroemde Tin Pan Alley in London, zes jaar geleden. Drie dagen na hun eerste jam samen speelden ze al hun eerste optreden en brachten ze dat zelfde jaar hun eerste EP uit. Dat ze meteen op elkaar waren ingespeeld is wel duidelijk. Intussen hebben ze twee studio albums en verschillende EPs en single’s uitgebracht. Maar het liefst spelen ze live, van arena show tot club shows The Graveltones spelen overal waar ze mogen spelen. En zo stonden deze heavy blues rock n roll band afgelopen zaterdag ook op het Stone Rock Festival. De band en het publiek genoten duidelijk van het optreden en tot groot plezier van zanger Jimmy O had de organisatie pyro geïnstalleerd aan de voorkant van het podium. “Ik heb het idee dat ik in KISS speel met al die vlammen” riep hij dan ook lachend tijdens het optreden.

Tony Clifton
De naam van deze band, die na The Graveltones, komt van één van de alter-egos van Andy Kaufman: Tony Clifton. De Haagse band bracht vorig jaar hun eerste album uit en de tweede staat voor eind dit jaar gepland. Tijdens hun optreden op Stone Rock speelden de heren drie kwartier lang een stevig potje garage rock. Er ontstond dan ook al snel een pit voor het podium.


Green Lizard
Green Lizard stond later die avond op het hoofdpodium. Iets langer dan een uur lang speelden ze de volledige tent plat en mochten, tot hun eigen verrassing, nog wat langer spelen van de organisatie. En het publiek vond het uiteraard helemaal goed: zij werden getrakteerd op één van de beste live bands van Nederland.

Paceshifters
Vorig jaar stonden de Paceshifters nog op het tweede podium maar dit jaar kwamen ze terug voor een optreden op het hoofdpodium. De band uit Wijhe heeft intussen al drie albums uitgebracht en stonden afgelopen zaterdag voor een volle tent te spelen. De meeste mensen hadden een kaartje gekocht voor Guano Apes maar vele wilden toch graag het optreden van de Paceshifters zien. De band trakteerde het publiek op een zeer energieke show. Dit najaar gaan de drie heren een club tour doen die ze afsluiten met een optreden in Hedon, Zwolle. Dit laatste optreden zal opgenomen worden voor een live album.

Guano Apes
De Duitse band Guano Apes waren de grootste publiekstrekker en zoals eerder gezegd, veel mensen kwamen speciaal naar Dalfsen op dit optreden te zien. Het publiek stond tot ver buiten de tent naar het optreden te kijken. En dat is ook niet zo gek: het is alweer een paar jaar geleden dat de band in Nederland speelde, wat zo jammer is want het is een erg goede live band. De Guano Apes waren in een erg goede bui en stonden met een grote glimlach op het podium. Tijdens het laatste nummer werden de vlammen weer ontstoken en was het feest helemaal compleet.

Foto’s (C) Filip Heidinga

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ