Happy birthday Carl Palmer

Facebookrssmail

Carl Palmer, geboren als Carl Frederick Kendall Palmer in Handsworth, Birmingham op 20 maart 1950 is een Brits drummer en percussionist. Hij wordt beschouwd als een van de meest gerespecteerde en invloedrijkste drummers aller tijden. Carl Palmer is lid geweest van Britse bands als The Crazy World of Arthur Brown, Atomic Rooster, Emerson, Lake & Palmer en Asia.

Het begin van ELP, Emerson Lake and Palmer, lag in 1969. Keith Emerson en Greg Lake ontmoetten elkaar op een aantal evenementen, waar de beide bands waar ze nog in speelden op zouden treden. In Fillmore West deden ze toevallig samen een soundcheck en het ‘klikte’ muzikaal gezien.

The Nice viel al spoedig uit elkaar. King Crimson maakte nog één LP met Greg Lake, maar in april 1970 hield deze het voor gezien. Samen met Keith Emerson ging hij op zoek naar een drummer. Een aantal drummers passeerde de revue, onder meer Mitch Mitchell, de drummer van de Jimi Hendrix Experience. Hendrix zelf was ook wel geïnteresseerd in het project, maar de plannen om samen in het najaar van 1970 wat uit te proberen werden achterhaald door de voortijdige dood van Hendrix. Emerson en Lake hadden toen al een drummer gevonden, de 20-jarige Carl Palmer, die eerder al in Atomic Rooster en in The Crazy World of Arthur Brown speelde. De auditie van Palmer verliep goed, ook hier klikte het en ELP was geboren.

RockMuZine feliciteert Carl Palmer met zijn 66 verjaardag

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ