Happy birthday Mikael Åkerfeldt

Facebookrssmail

Lars Mikael Åkerfeldt is geboren op 17 april 1974 in het Zweedse Stockholm en is vooral bekend als de zanger, gitarist, en primaire songwriter van progressieve death metal band Opeth , maar ook als de voormalige zanger van death metal supergroep Bloodbath.

Åkerfeldt staat bekend om zijn progressieve rock beïnvloede songwriting stijl en zijn veelvuldige gebruik van zowel schone bariton en grunt. Åkerfeldt werd gerangschikt # 42 van 100 Greatest Heavy Metal gitaristen aller tijden door Guitar World.

Mikael Åkerfeldt was de zanger van Eruption, een death metal band die hij vormde in 1988 op 14 jarige leeftijd. Nadat Eruption in 1990 tot een einde kwam trad hij Opeth, zogenaamd als een bassist. Toen zanger David Isberg had aangedrongen op Åkerfeldt’s toetreden tot de band vertrokken alle overige bandleden. David Isberg nam de gitaar ten handen en toen hij twee jaar later ook vertrok was het Mikael Åkerfeldt die de zangpartijen overnam. Mikael Åkerfeldt nam met Opeth 11 albums op, waar de debuutplaat ‘Orchid’ een technische death metal stijl had veranderde de muziek uiteindelijk met ‘Heritage’ en ‘Pale Communion’ naar een meer progressieve stijl.

Bloodbath, het side project van Mikael Åkerfeldt was een echte death metal band. Met Anders “Blakkheim” Nyström (Katatonia, Diabolical Masquerade) op gitaar en Jonas Renkse (Katatonia, October Tide) op de bas. Met de geweldige EP ‘Breeding Death’ en klassieke albums die volgden. Tegenwoordig is “Old Nick” Holmes (Paradise Lost) de zanger en is Mikael helaas gestopt met Bloodbath.

RockMuZine feliciteert Mikael Åkerfeldt met zijn 45ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ